7 Ocak 2016 Perşembe
Tefal Actifry ile Hamsi Izgara
5 Ocak 2016 Salı
Tefal Actifry Mutfağımdaki en Hamarat Kızım

11 Kasım 2015 Çarşamba
En Hamarat Pril
26 Mart 2015 Perşembe
Bazlama
mayayı ıslatmak için 1-2 çay bardağı ılık su
1 kg.un
2 tatlı kaşığı tuz
(Hamurun üzerini aliminyum folyo ile kapatarak mayalanıp kabarması için 50 derece ısıtılmış fırında 20 dk.beklettim) Mayalanan hamur bezelere ayrıllır. Yuvarlanarak özleştirilir.
3 Ocak 2015 Cumartesi
2015 Yeni Yıl Masamız
24 Aralık 2014 Çarşamba
Bir lezzet sürprizi: Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası
Yılbaşı için şöyle yeni, değişik bir pasta hazırlayayım derken Pakmaya'nın çilekli pudingli pasta tarifine rastladım. Bir deneyeyim bakalım sonuç nasıl olacak diye heyecanla yapmaya giriştim. Gerekli malzemelerin arasında Pakmaya Pudra Şekeri, Mısır Nişastası, Kakao, Şekerli Vanilin vardı. Tabii ki Pakmaya Çilekli Puding'i de unutmayalım. Neyse, tezgahımın başında keyifli dakikaların ardından kat kat pastayı oluşturdum. Görüntü şahaneydi! Bakalım tadı nasıl diyerek okuldan dönen yeğenime tattırdım. Bayıldı... Gerçekten sadece özgün değil, çok da lezzetli. Yılbaşı gecesi aile yemeğimiz için hazırlayacağım pastayı ben buldum! Size de içtenlikle öneririm...
Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
12 Aralık 2014 Cuma
Baklava Yufkası ile Sucuklu Pide
- Sıvı yağ, su ve tuz bir kasede karıştırılır.
- Yufkalar üst üste serilerek her kat arasına yağlı karışım sürüler, En üste karışım sürüldükten sonra kaşar rendesinin yarısı eşit şekilde serpilir.
- Yufkanın bir kenarı 40 cm. diğer kenarı 35 cm. dir. hazırlanan yufkalar 40 cm. olan uzun kenara doğru 10 cm. genişliğinde 4 e katlanır. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir ve iki ucu kıvrılarak kürdan ile tutturulur. Pide görünüümü verilir.
- Pide karnıyarık gibi tam ortadan hafif bıçak darbesi ile keslir, Fırına verilerek 180 derecede 10-12 dk kızartılır.
- Bu arada içi hazırlayabilirsiniz. Sucuk, domates, sivri biber, maydanoz ve kalan kaşarın yarısı karıştırılır.
- Fırından çıkan pidelerin kesik kısmına iç doldurularak kalan son kaşar üzerine serpilir ve 12-13 dk daha fırına verilir.
- Bize afiyet oldu, çıtır çıtır hamurun içinde enfes sucuk lezzeti ile her zaman yapılası tarifler arasında yerini aldı :)