7 Ocak 2016 Perşembe

Tefal Actifry ile Hamsi Izgara

Actifry Atıştırmalık Sepeti ile Daha Çok Lezzet

Klasik kızartma yöntemlerini unutun. Tefal her geçen gün hayatımızı kolaylaştıran yeni ürünlerle bizleri mutlu etmeye devam ediyor, üstelik sağlıklı pişirme yöntemleri ile birlikte mutfağımızda.
Tefal Actifry 5 yıl önce mutfağmda yerini almıştı ve Actifry ile birlikte yağlı, sağlıksız kızartmalar hayatımızdan çıktı. Patates kızartmasından tutun da her türlü kızartmayı 1 tatlı kaşığı kadar yağ ile hazırlayarak masalarımızı şenlendirdik. 

Tefal yeniliklere doymuyor, şimdi ise Actifry atıştırmalık sepet ile daha fazla sağlıklı yiyecekler yapabilmemiz için yanıbaşımızda. Sadece bir fırça ile sepeti yağlamamız yetiyor. Sağlıklı yiyecekler yaparken lezzet doruklarda. Mutlaka deneyin diyorum, mutfağınızın kraliçesi olacak.


Ve dadada daaaa
15 dk. gibi kısa bir sürede Hamsi Izgaramız hazır, daha da önemlisi "Aşk ile pişirme yemeğe ruh katar" Sizde bu aşk ile tanışmak istemez misiniz :) Hazırlık aşaması çok kolay, pişirme aşaması daha da kolay, servis ise ömre değer. Gelelim tarifimize;

Malzemeler
500 gr temizlenmiş hamsi

Sos için
1 yemek kaşığı riviera
2 diş rendelenmiş sarımsak
Bir tutam tuz, karabiber, pulbiber
1 adet limon suyu

Hazırlanışı
-Sos malzemesi bir kapta karıştırılır.
-Hamsiler sosun içine konularak hafifçe harmanlanır ve yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
-Tefal Actifry atıştırmalık sepetimiz fırça ile hafifçe yağlanır.
-Hamsiler sepete dizilerek Actifry 15 dk.ya ayarlanır ve çalıştırılır
-Bu arada siz servis için garnitür hazırlayabilirsiniz, Actifry süre dolduğunda sesli olarak sizi uyaracaktır.
-Garnitür olarak salata, sumaklı soğan hazırlayabiliriz, 
Afiyet olsun

5 Ocak 2016 Salı

Tefal Actifry Mutfağımdaki en Hamarat Kızım


 Merhaba sevgili takipcilerim, Gerek face hesabımdan, gerekse face blog fan sayfamdan beni takip edenler, mutfağımda bir çok hamarat kızım olduğunu bilir. Bunlardan biri de çok değer verdiğim, en sağlıklı kızım TEFAL ACTİFRY 
ve Tefal yeniliklere doymuyor. 5 yıldır Tefal Actifry kullanıyorum, en sağlıklı, en lezzetli  kızartmaları sadece bir kaşık yağ ile yapıyorum. 

TEFAL
bu kez öyle güzel bir "Actifry Atıştırmalık Sepeti" üretmiş ki bayıldım. Artık Köfte, şnitzel, falafel, börek gibi atıştırmalıkları pişirmek az yağ ile daha sağlıklı, daha pratik. 

Günümüzde yağda kızartmanın ne kadar sağlıksız olduğunu artık bilmeyen yok.Actifry 1 kaşık yağ ile daha sağlıklı kızartmalar yaparken, mutfağımızda yağ kokusu ve ocak kirlenmesinin de önüne geçiyor. 
Mutfağımda keyifli çalışmalar yapmak vazgeçilmezim ve şiddetle Tefal Actifry ve  "Actifry Atıştırmalık Sepeti" kullanmanızı öneriyorum. Ben aldım ve değişik denemeler yapmaya gidiyorum :)  Siz de bir an evvel alın, bu rahatlık ve sağlıklı lezzetlerden kendinizi ve ailenizi mahrum burakmayın. 
Daha değişik tatlarda görüşmek üzere sevgiler



11 Kasım 2015 Çarşamba

En Hamarat Pril

Temizlikte üstün performans gücüne sahip Pril, Türkiye’nin hamarat hanımlarını arıyor. Türkiye’yi il il gezen ünlü marka; Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Trabzon’un aralarında olduğu, ülkemizin değişik bölgelerinden belirlenen 7 farklı şehre konuk oluyor. Pril, ziyaret ettiği şehirlerde birbirinden güzel sürprizler ve keyifli etkinlikler yapıyor. Aynı zamanda marka yüzü Açelya Akkoyun ile birlikte bu şehirlerde hanımlarla buluşan Pril, gerçekleştirdiği keyifli yarışmalar ile o şehrin en hamarat hanımlarını belirliyor. Pril daha sonra hamarat hanımları İstanbul’da buluşturacak ve içlerinden birine beyaz eşya seti hediye edecek. Hanımlar, bu heyecanlı serüveni, (@PrilTurkiye) resmi Instagram hesabından da takip edebiliyor.

Yılların uzman gücü Pril’den çok özel yarışma! Paylaş, kazan, sürpriz hediyeleri kaçırma…

Bulaşıkta temizliğin köklü ve yenilikçi ismi Pril, @PrilTurkiye resmi Instagram hesabın üzerinden de ödüllü bir yarışma gerçekleştiriyor. @PrilTurkiye Instagram hesabını takip edip, fotoğrafını #enhamaratbenim Hashtag’i ile @PrilTurkiye’yi mentionlayarak paylaşanlar, Pril’den sürpriz hediyeler kazanma şansı yakalıyor.


Ankara Blogger'ları Crowne Plaza'da  öğle yemeğinde buluşturan Pril, Açelya Akkoyun ve firma yetkilileri ürün tanıtımlarını yaparak bloggerlerin sorularını cevaplandırdı.


Keyifli geçen bir yemeğin ardından tüm bloggerler Ankamall yarışma alanına davet edildi. 


 Bir süredir bulaşık makinamdan çıkan tabak ve bardaklarda lekeler ve minik parçacıklar kalıyordu ve makinamın hortumlarının dolmuş olduğunu düşünüyordum. Bir çok makina temizleme ürünü kullandığım halde çözüm bulamamıştım. 
Etkinlikte Pril GOLD Özel Seri ile tanıştım, hediye edilen deneme ürününü kullandıktan  sonra Pril GOLD ile yıkadığım bulaşıklarım artık inanılmaz şekilde lekesiz ve parlak. Makinamın filtresi ve hortumlarını dahi temizledi. 
"Hamarat hanımlar PRİL ile ışıldar" sloganına yakışır şekilde gerçekten ışıldadık. 


Bundan böyle Pril GOLD Özel Seri favorim
Bana bu özel ürünü kazandıran, bulaşıklarımın ışıldamasını sağlayan Pril ve daveti gerçekleştiren MedPartners'dan Müge Hanım'a teşekkür ederim.

26 Mart 2015 Perşembe

Bazlama

 Bazlamayı küçüklüğümde annem yapardı. Bir taraftan pişerken biz bir taraftan tüketirdik. Hayatımda ilk kez kendim tek başıma bugün yaptım.. Annem geldiğinde tekrar yapmak ve birde benim elimden tatması için sabırsızlanıyorum smile ifade simgesi Canım Annem seni çok seviyorum heart ifade simgesi


Malzemeler
1 paket yaş maya (42 gr)
mayayı ıslatmak için 1-2 çay bardağı ılık su
1 kg.un
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su


Maya 1 tatlı kaşığı şeker ve ılık su ile ıslatılıp kabarmaya bırakılır.
Un ve tuz yoğurma kabına alınarak kabarmış maya katılır ve ılık su yavaş yavaş ilave edilerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
(Hamurun üzerini aliminyum folyo ile kapatarak mayalanıp kabarması için 50 derece ısıtılmış fırında 20 dk.beklettim) Mayalanan hamur bezelere ayrıllır. Yuvarlanarak özleştirilir. 
(Bezeleri 270 gr. yaptım. 6 adet çok uygun bir boyut oldu, mini bazlama için ölçü küçültülebilir)
 Elektrikli krep makinası ısınması için çalıştırılır. Bezeler el ile bastırarak yuvarlak açılıp bazlama şekli verilir. 
Hamur bu şekilde tekrar kabarması için 15 dk. bekletilir. ( Bu aşama çok önemli, ne kadar güzel kabarırsa o kadar güzel pişiyor)
 Kabaran hamurlar krep makinasında bir tarafı tam olarak kızarırken fosur fosur kabarmaya devam eder ve diğer tarafı çevrilerek her iki taraf da kızartılarak bazlamamız sıcak sıcak hazır edilir. Tereyeğ ile nefis kokular arasında afiyet olur smile ifade simgesi







3 Ocak 2015 Cumartesi

2015 Yeni Yıl Masamız


İç Pilavlı Tavuk Kızartma


Mantar Dolma

Humus

Patlıcan Salata

Çiğ Köfte ( Beğendikden)

Yaprak Sarma (Beypazarı)

Mantar Salata

Yufka ile Salamlı Üçgen Börek

Salatalık ile Çam Ağacı

2015 Çam Ağacımız Kurabiyelendi

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Kurabiyelerimiz Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Pastamız Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

2015 Yeni Yıl Pastamız Şeker Pastasia'dan Şeker Pastasia face 

24 Aralık 2014 Çarşamba

Bir lezzet sürprizi: Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası

Yılbaşı için şöyle yeni, değişik bir pasta hazırlayayım derken Pakmaya'nın çilekli pudingli pasta tarifine rastladım. Bir deneyeyim bakalım sonuç nasıl olacak diye heyecanla yapmaya giriştim. Gerekli malzemelerin arasında Pakmaya Pudra Şekeri, Mısır Nişastası, Kakao, Şekerli Vanilin vardı. Tabii ki Pakmaya Çilekli Puding'i de unutmayalım. Neyse, tezgahımın başında keyifli dakikaların ardından kat kat pastayı oluşturdum. Görüntü şahaneydi! Bakalım tadı nasıl diyerek okuldan dönen yeğenime tattırdım. Bayıldı... Gerçekten sadece özgün değil, çok da lezzetli. Yılbaşı gecesi aile yemeğimiz için hazırlayacağım pastayı ben buldum! Size de içtenlikle öneririm...

Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Aralık 2014 Cuma

Baklava Yufkası ile Sucuklu Pide

40 dk.da hazırlayabileceğiniz, kahvaltıya + değer katan, gururla sunabileceğiniz güzel bir tat, 

Malzemeler
1 adet pide için

10 adet baklava yufkası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
tuz
125 gr. kaşar rendesi
1 adet mangal sucuk (50 gr) İnce yarım ay doğranmış
1/2 kabukları soyulmuş ince doğranmış domates
2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz



Hazırlanışı
  • Sıvı yağ, su ve tuz bir kasede karıştırılır.
  • Yufkalar üst üste serilerek her kat arasına yağlı karışım sürüler, En üste karışım sürüldükten sonra kaşar rendesinin yarısı eşit şekilde serpilir.
  • Yufkanın bir kenarı 40 cm. diğer kenarı 35 cm. dir. hazırlanan yufkalar 40 cm. olan uzun kenara doğru 10 cm. genişliğinde 4 e katlanır. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir ve iki ucu kıvrılarak kürdan ile tutturulur. Pide görünüümü verilir.
  • Pide karnıyarık gibi tam ortadan hafif bıçak darbesi ile keslir, Fırına verilerek 180 derecede 10-12 dk kızartılır.
  • Bu arada içi hazırlayabilirsiniz. Sucuk, domates, sivri biber, maydanoz ve kalan kaşarın yarısı  karıştırılır.
  • Fırından çıkan pidelerin kesik kısmına iç doldurularak kalan son kaşar üzerine serpilir ve 12-13 dk daha fırına verilir.
  • Bize afiyet oldu, çıtır çıtır hamurun içinde enfes sucuk lezzeti ile her zaman yapılası tarifler arasında yerini aldı :)

Not: Baklava yufkası 800 gr. paketlerde satılmakta olup içinden 37 adet yufka çıkmaktadır. 4 tane pide yapmak için 3 tanesini 9 yufka ile 1 tanesini 10 yufka ile yapabilirsiniz.1 pide 2 kişiye yetmektedir :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...