40 dk.da hazırlayabileceğiniz, kahvaltıya + değer katan, gururla sunabileceğiniz güzel bir tat,
Malzemeler
1 adet pide için
10 adet baklava yufkası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
tuz
125 gr. kaşar rendesi
1 adet mangal sucuk (50 gr) İnce yarım ay doğranmış
1/2 kabukları soyulmuş ince doğranmış domates
2 adet sivri biber
Hazırlanışı
- Sıvı yağ, su ve tuz bir kasede karıştırılır.
- Yufkalar üst üste serilerek her kat arasına yağlı karışım sürüler, En üste karışım sürüldükten sonra kaşar rendesinin yarısı eşit şekilde serpilir.
- Yufkanın bir kenarı 40 cm. diğer kenarı 35 cm. dir. hazırlanan yufkalar 40 cm. olan uzun kenara doğru 10 cm. genişliğinde 4 e katlanır. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir ve iki ucu kıvrılarak kürdan ile tutturulur. Pide görünüümü verilir.
- Pide karnıyarık gibi tam ortadan hafif bıçak darbesi ile keslir, Fırına verilerek 180 derecede 10-12 dk kızartılır.
- Bu arada içi hazırlayabilirsiniz. Sucuk, domates, sivri biber, maydanoz ve kalan kaşarın yarısı karıştırılır.
- Fırından çıkan pidelerin kesik kısmına iç doldurularak kalan son kaşar üzerine serpilir ve 12-13 dk daha fırına verilir.
- Bize afiyet oldu, çıtır çıtır hamurun içinde enfes sucuk lezzeti ile her zaman yapılası tarifler arasında yerini aldı :)
0 yorum:
Yorum Gönder