Malzemeler:
Ölçü veremeyeceğim çünkü yemekleri göz kararı yapıyorum :)
Salamura yaprak
Zeytin yağı
Kuru soğan
Pirinç
Pirinç
Siyah üzüm (Ben kuş üzümünü sevmiyorum dolmalarda, siyah üzüm daha çok yakışıyor bence)
Çok çok az biber salçası :)
Tuz, 1 tatlı kaşığı kadar şeker, pul biber, tatlı kırmızı biber
NAne, dereotu
Çok az tarçın
İnce kıyılmış maydanoz
Limon suyu
Hazırlanışı:
- Yapraklar sıcak suda bekletilir.
- Bir tencereye zeytin yağ alınarak ince kıyılmış soğanlar hafif kavrulur.
- Pirin ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Çok az su ekleyerek, geri kalan tüm malzeme ilave edilir.
- Ağır ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- İç malzeme yapraklara sarılarak tencereye dik şekilde sıralanır. (yatay sıralanırsa sarmalar ezilip şekilleri bozuluyor. Bu nedenle dik olarak pişiriyorum)
- Tenceredeki sarmaların üzerine gelecek şekilde su alarak ve limon suyu gezdirilerek ağır ateşte pişirilir.
- Suyunu tamamen çekip sarmalar pişince ocak kapatılır ve üzerine zeytinyağı gezdirerek kapalı şekilde soğutulur.
- Afiyet olsun
1 yorum:
işte ben buna bayılırım.oturunca hiç dayanamam çerez gibi yerim.ellerine sağlık asiyecim enfes olmuş.
Yorum Gönder