23 Kasım 2010 Salı

PANCAR TURŞUSU

FOTOĞRAF DAHA SONRA EKLENECEK :)
Malzemeler:
2,5 kilo kırmızı pancar
8-10 adet defne yaprağı
2,5 tepeleme kaşık tuz (1 kg. pancara 1 yemek kaşığı hesabıyla)
1,5 tatlı kaşığı şeker (1 kg.pancara yarım tatlı kaşığı hesabıyla)
2,5 çay bardağı üzüm sirkesi (1 kg.pancara 1 çay bardağı hesabıyla)
1 baş sarımsak
Hazırlanışı:
  • Pancarlar ovarak iyice yıkandıktan sonra bir tencerede haşlanır.
  • Çatal batırıp pişmiş olduğu kontrol edildikten sonra pancarlar yumuşayınca ocak kapatılır.
  • Kendi suyunun içinde ılınmaya bırakılır.
  • Pancarlar ılınınca kabukları soyulur. (soğumuş pancarları soymak zordur, onun için el dayanabilecek ılıklığa gelince soyulmalıdır)
  • 1 cm. kalınlığında yuvarlak dilimlenir ve aralara defne yaprağı koyarak kavanoza doldurulur.
  • Bir kaseye iri tuz, şeker ve üzüm sirkesini alarak tuz eriyene kadar karıştırılır. Ezilmiş sarımsaklar sirkeli suya katılır.
  • Sirke karışımı pancar kavanozuna pancarların üzerine dökülür.
  • Pancarları haşlamış olduğumuz suyu tel süzgeç ile süzerek kavanoza doldurulur.
  • Kavanozun kapağı kapatılarak serin bir yere kaldırılır. 3-4 gün sonra turşumuz hazırdır.
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu