Malzemeler:
2 bardak barbunya
Zeytinyağı
2 adet soğan
3-4 adet havuç
4-5 diş sarımsak
3 adet domates
2 patates
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Haırlanışı:
- Kuru barbunya kullanıyorsak 1 gün suda bekletiyoruz.
- Barbunyaları haşlıyoruz ve suyunu süzüp döküyoruz.
- Bir tencereye zeytinyağını alarak kare doğranmış sağanları, ister halka ister kare doğranmış havuçları ve ezilmiş sarımsakları katarak hafif soteliyoruz.
- Kabukları soyulmuş ve kare doğranmış domatesleri ilave ederek domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Barbunyaları ve küçük kare doğranmış patatesleri ilave ederek şeker, tuz ve az miktarda sıcak su katıyoruz..
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.(Ben fazla kaynatmışım sebzeler erimiş :) Siz sebzeler erimeden kapatın)
- Servis tabağına alarak maydanoz ile servis yapalım, Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder