23 Kasım 2010 Salı

BARBUNYA


Malzemeler:
2 bardak barbunya
Zeytinyağı
2 adet soğan
3-4 adet havuç
4-5 diş sarımsak
3 adet domates
2 patates
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Haırlanışı:
  • Kuru barbunya kullanıyorsak 1 gün suda bekletiyoruz.
  • Barbunyaları haşlıyoruz ve suyunu süzüp döküyoruz.
  • Bir tencereye zeytinyağını alarak kare doğranmış sağanları, ister halka ister kare doğranmış havuçları ve ezilmiş sarımsakları katarak hafif soteliyoruz.
  • Kabukları soyulmuş ve kare doğranmış domatesleri ilave ederek domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Barbunyaları ve küçük kare doğranmış patatesleri ilave ederek şeker, tuz ve az miktarda sıcak su katıyoruz..
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.(Ben fazla kaynatmışım sebzeler erimiş :) Siz sebzeler erimeden kapatın)
  • Servis tabağına alarak maydanoz ile servis yapalım, Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu