23 Kasım 2010 Salı

YAPRAK SARMA

Malzemeler:
Ölçü veremeyeceğim çünkü yemekleri göz kararı yapıyorum :)
Salamura yaprak
Zeytin yağı
Kuru soğan
Pirinç
Siyah üzüm (Ben kuş üzümünü sevmiyorum dolmalarda, siyah üzüm daha çok yakışıyor bence)
Çok çok az biber salçası :)
Tuz, 1 tatlı kaşığı kadar şeker, pul biber, tatlı kırmızı biber
NAne, dereotu
Çok az tarçın
İnce kıyılmış maydanoz
Limon suyu
Hazırlanışı:
  • Yapraklar sıcak suda bekletilir.
  • Bir tencereye zeytin yağ alınarak ince kıyılmış soğanlar hafif kavrulur.
  • Pirin ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
  • Çok az su ekleyerek, geri kalan tüm malzeme ilave edilir.
  • Ağır ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  • İç malzeme yapraklara sarılarak tencereye dik şekilde sıralanır. (yatay sıralanırsa sarmalar ezilip şekilleri bozuluyor. Bu nedenle dik olarak pişiriyorum)
  • Tenceredeki sarmaların üzerine gelecek şekilde su alarak ve limon suyu gezdirilerek ağır ateşte pişirilir.
  • Suyunu tamamen çekip sarmalar pişince ocak kapatılır ve üzerine zeytinyağı gezdirerek kapalı şekilde soğutulur.
  • Afiyet olsun

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

işte ben buna bayılırım.oturunca hiç dayanamam çerez gibi yerim.ellerine sağlık asiyecim enfes olmuş.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu