27 Ocak 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ EZME


Oğlum bu peynirli ezmeyi çok beğendi. Bundan sonra evimizde sık sık yapılacağa benziyor :)
Malzemeleri ölçmeden göz kararı kattım. Salçaları güzel bir renk alana kadar, acılıkları ise tadarak karar verdim.
Tahmini ölçüler:
1/3 kalıp beyaz peynir
4 dilim kadar bayat ekmek
1 çay kaşığından daha az acı biber salçası
2 kaşık domates salçası
2 kaşık tatlı biber salçası
1 çay bardağı kadar çekilmiş ceviz
3-4 diş ezilmiş sarımsak
Tahmini ölçüde sızma zeytin yağı
Gerek varsa pul biber
Nane
Isırganotu (Kurutup nane gibi hazırlıyorum)
Arzuya göre kekik, kimyon, karabiber
Hazırlanışı:
  • Beyaz peyniri çatal ile ezdim. (Çok ezmeden hafif taneli bıraktım çünkü salçaları karıştırırken daha da eziliyor. Çok un ufak olmasını istemedim.)
  • Bayat ekmeği rondodan çekerek peynire kattım.
  • Salçaları da katarak rengin dağılması için kaşık ile iyice karıştırdım. İstediğim rengi almadığını gördüğümde biber salçası ilave ettim. Çünkü biber salçası daha güzel renk veriyor.
  • Ceviz, sarımsak ve baharatları da ilave ederek üzerine biraz sızma yağ gezdirdim ve hafifçe harmanladım.
  • 1 top bir kişiye yeter diye düşünmüştüm ama yedikçe yemek istedik :) Süper güzel oldu
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

nanekokusu dedi ki...

harikasın arkadaşım ellerine sağlık birazcık bizim hatayın muhamarasını andırıyor bende günümde yapacam sunumu harika size afiyet olsun buralardan selamlarımı ve sevgimi gönderiyorum ...

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Çok güzel bir tarif. Ama en çok hoşuma giden bloğunuz yazılarınız ve tarifleriniz sizden ...Sizi anlatıyor.Elinize yüreğinize sağlık.Sevgiler.Mine

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu