24 Ocak 2010 Pazar

ÇİKOLATASİA

Şu çikolatayı icat edenin...!
Adresi var mı sizde?
Delimiydi acaba?
Başını belaya soktu bunca insanın.
Bir de çeşidini yapmıyorlar mı
Canın çekti çikolata,
Pastaya çikolata,
Kahve yanına çikolata,
Viski ile çikolata,
likörlü çikolata...

Kimi yavaş yer,temkinli
Kimi bulaştırır,aceleci
Kimisi atıverir, yer bir anda
Tadını bile alamadan gider yoluna.

Fındık da bir yakışıyor ki
Hasta olduk
Bulun şu adresi bana :)

Ben buldum, fındık aromalı un'un adresi sinangil
Öyle yakıştı ki çikolatasia'ya
Acele etmeyin geçiyorum tarife :)
Çikolatasia, çikolata ile fındığın tam bir uyumudur. Sinangil için hazırlamış olduğum bu tarife kendi adımı koydum. (Asiye'den asi ve soyismimin baş harfini alarak asia oldu ve çikolata ile birleşti) Kahvenizin yanına çok yakışacak, şiddetle tavsiye olunur.
Malzemeler:
250 gr. bitter pul çikolata
125 gr.margarin
175 gr. şeker (1 bardak)
3 yumurta
1 paket sinangil vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr. sinangil fındık aromalı kekunu (1 bardak)
100 gr. file fındık
Üzerine:
1/2 çay bardağı süt
1 paket glazür siyah-beyaz
27 x 27 ebadında borcam tepsi














Hazırlanışı:
  • Mikro dalga fırın 320 derece 6 dk. ayarlanarak cam bir çırpma kabında bitter çikolata eritilir.
  • Mikro dalga fırın 320 derece 2 dk. ayarlanarak margarin ayrı bir kapta eritilir.
  • Margarin çikolatanın üzerine eklenerek mixer ile çırpılır.
  • Şeker ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.
  • Yumurtalar teker teker ilave edilerek iyice çırpılır.
  • Vanilya, tuz ve un bir kapta karıştırılarak çikolataya ilave edilir ve karıştırılır.
  • En son file fındık katılarak hafif darbelerle fındığın eşit yayılması sağlanır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilir ve karışım yağlı kağıt üzerine dökülerek yayılır.
  • 175 derece fırında 30-35 dk. pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine yarım çay bardağı süt gezdirilir.
  • Glazür siyah-beyaz hazırlanarak üzerine sıkılır. (Ben glazür'ü ilk kez kullandığım için başarısız oldum. Paket üzerindeki fotoğrafdaki gibi şekil almadığı için kürdanla yaymak istedim. Şekil çok bozulduğu için geri toparladım. İkinci kez ısıtınca da beyazlar siyaha karıştı ve tek renk oldu)
  • Bu sebepten glazür üzerine file fındık serperek tekrar süsledim. Her ne kadar glazür sıkması başarısız olsada tadını verdiği için nefisti.
  • Afiyet olsun.

7 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canım benim harika yorumunla harika bir tarif adı da çok yakışmış mutlaka deneyeceğim bu nefis çikolatalı lezzeti çikolatayı sevenlere göre dayanılmaz bir lezzet olmuş ellerine sağlık bitanem .
Bademleri sormuşsun Asiyeciğim sıcak suyla ıslatıyorum biraz bekledimi kabukları çok çabuk soyuluyor canım KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE ÇOK ÖPÜYORUM

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım harika bir lezzet olmuş.İsmide süper.Afiyet şeker olsun sizlere umarım birgün bizede nasip olur:))

www.lezzetmutfagi.blogcu.com

Asiye dedi ki...

SEVGİLİ LEZZET MUTFAĞI; bloğuna yorum bırakmaya geldim fakat ne kadar denediysem yorum bırakmaya yetkiniz yok diyor. Daha önce yazabilmiştim neden böyle oldu?
Canım, düğme şeklinde kurabiye ile ilk kez karşılaştım, şok oldum çok beğendim. Harika yapmışsın, ellerine sağlık. Bunun bir kalıbı varmıdır? O kadar düzgün olmuşki ellerine, yüreğine sağlık.
İsmi beğendiğine çok sevindim teşekkür ederim.
Kucak dolusu sevgiler..

DİDEM dedi ki...

ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.. HARİKA ..ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Kalori dışında harikaa bir lezzet bayıldım ellerinize sağlık...
Sevgiler...

Bu arada lezzet mutfağı arkadaşım burada yorumları okursa bilmesini isterimki bende yorum gönderemiyorum yetki istiyor benden de...

nanekokusu dedi ki...

canım arkadaşım harika bi şey yapmışsın ellerine sağlık o güzel yorumların yok mu daha bir güzellik katıyor sayfana sağlıkla kal arkadaşım kocaman öpücükler sevgiler..

once in a blue moon... dedi ki...

yum, this looks good in any language!

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu