6 Kasım 2008 Perşembe

KUŞ ÜZÜMLÜ EKMEK

Malzemeler
Sinbo Ekmek makinesi 700 gr.
1+1/8 kap ölçek su
2 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek beyaz un
2 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya
2 paket kuş üzümü
Yapılışı:
  • Un, maya ve kuş üzümü hariç tüm malzeme makine haznesine konur.
  • Sıvı karışımın üzerine un dükülerek tamamen kapatılır.
  • En üste maya atılır ve makine program 1(beyaz ekmek)+renk orta+somun buyutu 700 gr. ayarlanarak çalıştırılır.
  • Çeşni ekleme sinyali gelmesinden 15 dk. sonra kuş üzümü ilave edilir. (kuş üzümü parçalanıp un-ufak olmasın diye 15 dk.sonra ilave ediyorum)
  • Hamur kabardıktan sonra ve pişme süresi 60 dk. kala üzerine un serpilir.
Kuş Üzümü Faydaları:
100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar.
Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır.
Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır.

1 yorum:

reyyan dedi ki...

selam ekmek tarifleriniz ne kadar güzel emeğinize ve elinize sağlık.
banada beklerim.
sevgiler...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu