31 Mayıs 2016 Salı

Pınar Labne ile Çilekli Cheesecake Dondurma


‪#‎pinarlabneli‬ "lezzet verir neye değse" sloganıyla başlayan kampanyanın ikinci yarışması için hazırladığım ‪#‎pinarlabne‬ ile çileğin buluştuğu, halis muhlis ev yapımı dondurma içinizi serinletecek
  
ÇİLEKLİ CHEESECAKE DONDURMA
( 1 ad. 9x23 baton kalıp, 2 ad. 7,5 cm çapında silindir kalıp, 2 ad. 5 cm çapında silindir kalıp ile dondurma çıktı. Dolabımda her an dondurma olsun diyorsanız tam ölçü hazırlamanızı tavsiye edeceğim çünkü kapış kapış gidecek ve bir dilim asla yetmeyecek 😂 )

MALZEMELER

Taban için:
1,5 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağ
Yarım çay bardağı süt

Labne Dolgu için:
300 gr pınar kabne
200 gr süt krema
5-6 kaşık pudra şekeri
250 gr çilek

Süslemek için:
8 adet yulaflı bisküvi
Benmari eritilmiş Bitter çikolata
Çilek taneleri

HAZIRLANIŞI

-Taban için bisküviyi blender ile un ufak ediyoruz. Diğer taban malzemeleri ile buluşturup kenarda bekletiyoruz. 
-Çilekleri blender ile püre haline getiriyoruz, kenarda bekletiyoruz.
-Labne ve kremaya çırpıcı ile iki kat fazlalaşana kadar çırpıyoruz.
-Pudra şekeri ve çilek püresini ilave ederek.birbirine geçişene kadar hafif darbelerle karıştırıyoruz. 
-Ben bu aşamada karışımı dondurma makinasına alarak 20 dk dondurma makinasında dondurdum. Makinanız yoksa karışımı dondurucuya koyarak 45 dk-1 saat kadar arada karıştırarak dondurucuda bekletin.
-Karışım donarken biz kalıpların tabanını hazırlayacağız.
-Silindir kalıpların altı dondurmanın da altı olacağı için en alta taban malzemeyi bastıra bastıra sıkıca döşüyoruz.kenarda bekletiyoruz.
-Baton kalıbın alt kısmı dondurmanın üstü olacağı için baton kalıba önce süsleme için ayırdığımız bisküvileri elimizle iri parçalar halinde kırarak serpiyoruz.
-Hazırladığımız kalıplarlara donmuş olan labneli harcımızı döküp spatula ile düzeltiyoruz.
-Baton kalıptaki labneli dondurma harcımızın en üstünü taban malzemesi ile bastıra bastıra düzleştirerek tamamen kapatıyoruz.Silindir kalıplara dondurma çubuğu takarak en üstüne kırık bisküviler serpiyoruz.
-Bütün kalıpları dondurucuya kaldırıyoruz.
-1 gün sonra dondurmaları kalıplardan çıkartarak benmari eritilmiş çikolata ile servis yapabilirsiniz. Hem gözünüzü şenlendirecek hemde midenizi. Afiyet Olsun


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu