9 Haziran 2016 Perşembe

Pınar Labneli Bardakta Tiramisu




‪#‎pinarlabneli‬ Bardakta Tiramisu
‪#‎pinarlabne‬ "Lezzet verir neye değse"
‪#‎sahrapsoysal‬ ile ramazan 
Malzemeler (4.bardak)
Şurup için
3-4 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağından 3 parmak az sıcak su
5-6 tatlı kaşığı toz şeker 12 adet kedi dili bisküvi
Kreması için
2 yumurta sarısı
yarım su bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı kahve likörü (
bir çimdik tuz 200 gr Pınar Labne
200 gr Pınar Krema
Süslemek için kakao

Hazırlanışı
Şurup malzemeleri ile granül kahvenizi eritin, ılınması için kenara bırakın
Yayvan bir tencerede su kaynatın
Sos tenceresinde yumurta sarılarını, şeker, tuz ve kahve likörünü karıştırın (kahve likörü olmadığı durumda hazırlayıp soğumaya bıraktığınız granül kahve şurubundan 2 yemek kaşığı katabilirsiniz)
Sos tenceresini yayvan tencerede kaynatan su içine oturtarak, hızlı karıştırmak suretiyle yumurtalar kıvam alana kadar benmari pişirin. Ilınmaya bırakın
Pınar Labne ve Pınar kremayı bir çırpıcıya alarak kabarana kadar iyice çırpın
Ilıyan yumurta karışımını ilave ederek çırpmaya devam edin
Sunum bardaklarınıza bir miktar krema koyun
Granül kahveli şuruba tek tek kedi dillerini batırarak sunum bardağınıza yerleştirin ( her bardağa 3 kedi dili yeterli olacaktır)
kedi dili üzerine tekrar bir miktar krema koyarak, ikinci kat kedi dili döşeyebilirsiniz
En üste tekrar krema koyarak lezzetlerin birbirine geçilmesi için buzdolabına kaldırın
Bir süre dolapta bekleyen bardakta tiramisuları üzerin kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu