2 Ocak 2011 Pazar

SÜZME YOĞURT İLE CEVİZLİ TAVUK SALATA

Fotoğraflar: ishN
Sevgili Pınar'ın  tavuk salatasını 2011 yılbaşı soframızda uyguladım. Çok beğenildi. Pınar'ın sayfasından tarife bakabilirsiniz. Ben kendi kullandığım oranları da yazayım.

Malzemeler:
2 Adet tavuk göğsü
3-4 kaşık süzme yoğurt (oranı kendinize göre ayarlayın. Çok koyu olduğu için biz bir miktarda normal yoğurt ilave ettik. Bence Pınar'ınkine göre yinede koyu oldu. Acaba su ilavesi ile sulandırmalımıyım diye de düşündüm fakat yapmadım :)
3 yemek kaşığı mayonez
4-5 adet salatalık kabuğu
3 Adet taze soğan
Dereotu
1 çay bardağı iri ezilmiş ceviz
Tuz
Hazırlanışı:
  • Tavuk göğüslerini su ile haşlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra ince ince didikliyoruz.
  • Üzerine ince kıyılmış salatalık kabuklarını, taze soğanı, dereotu ve cevizi ilave ediyoruz.
  • Ayrı bir kapta hazırladığımız süzme yoğurt ve mayonez karışımını üzerine ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  • Salatalıkların içini uzun ince dilimleyerek süsledik.
  • Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu