2 Ocak 2011 Pazar

BİR MASUM MOR MENEKŞE

Fotoğraflar: ishN
2011 Yılbaşı Menümüzden

Malzemeler:
1 Adet orta boy kırmızı lahana
2-3 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık kadar mayonez
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:
  • Kırmızı lahanayı yıkayıp iri parçalara bölerek, ortasının ağaç kısmını almadan rondoya alıyoruz.
  • Önce yavaş devirde daha sonra hızlandırarak iyice ezilene kadar parçalıyoruz.
  • Rondo çalışırken üzerine süzme yoğurdu, mayonezi, sarımsak ve tuzu ileva edip iyice ezilene kadar çalıştırıyoruz.
  • Ben süzme yoğurdun ekşiliğini alsın diye 2 kaşık kadar normal yoğurt kattım. İsterseniz katmayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu