2 Ocak 2011 Pazar

SİGARA BÖREĞİ

Fotoğraflar: ishN

 2011 Yılbaşı Menümüzden

Malzemeler:
Yarım kilo yufka
1/3  kalıp peynir
Yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
  • 3 Adet yufkayı üst üste koyarak önce 4 e daha sonra her parçayı üçgen olacak şekilde 3 e kesiyoruz. (1 yufka 12 eşit üçgen parçaya bölünmüş olacak)
  • Peyniri çatal ile iyice eziyoruz ve üzerine ince kıyılmış maydonoz katıyoruz.
  • Peynir karışımını üçgen yufkanın geniş kenarına bir miktar koyarak önce yufkanın iki kenarını peynirin üzerine kapatıyoruz. Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Yufkanın en ucunu suya batırarak yapışmasını sağlıyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun

Fotoğraflar: ishN

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu