2 Ocak 2011 Pazar

MERCİMEK KÖFTE

Fotoğraflar: ishN
2011 Yılbaşı Menümüzden

Malzemeler:
2 bardak kırmızı mercimek
2 bardak ince bulgur
2/3 demet maydanoz
4-5 Adet taze soğan
1 kuru soğan
Sızma zeytinyağı
1,5 kaşık biber salçası
Kimyon
1 limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:
  • Kırmızı mercimeği üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ile haşlıyoruz.
  • Piştikten sonra ateşi kapatıyoruz, içerisinde az bir miktar su kalmalı. Üzerine ince bulguru ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişmesi için bekletiyoruz.
  • Bir miktar yağda ince kıyılmış kurusoğanı hafif pembe kavuruyoruz. Biber salçası ilave ederek iyice ezerek karıştırıyoruz.
  • Soğuyan mercimek ve bulgurun içine salçalı soğanı katarak, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, tuz, kimyon ve limon suyu ilave ederek iyice yoğuruyoruz.
  • Köfte şekli vererek altına kıvırcık yaprakları serilmiş servis tabağına diziyoruz.
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...