2 Ocak 2011 Pazar

MANTAR SALATA

Fotoğraflar: ishN
2011 Yılbaşı Menümüz

Malzemeler:
2 paket mantar
8-10 dal maydanoz
2 dal taze soğan
bir miktar mısır
1-2 adet kornişon turşu
1-2 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, Karabiber
Sızma zeytinyağı
1 limon suyu
Hazırlanışı:
  • Mantarları iyice yıkayıp iri doğruyoruz ve doğrarken üzerlerine yarım limon sıkıyoruz.
  • Limonlu mantarları tencereye alarak çok az su ile hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Mantarlar haşlanırken bir kaba maydanoz, taze soğan, kornişon turşu, kırmızı biberleri ince kıyıyoruz.
  • Haşlanmış mantarları ilave ederek biraz mısır katıp karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alarak üzerini mısır, maydanoz be kırmızı biber ile süslüyoruz.
  • Üzerine tuz, karabiber, sızma zeytin yağı ve yarım limon suyu gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...