Fotoğraflar: ishN
2011 Yılbaşı Menümüz
Malzemeler:
2 paket mantar
8-10 dal maydanoz
2 dal taze soğan
bir miktar mısır
1-2 adet kornişon turşu
1-2 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, Karabiber
Sızma zeytinyağı
1 limon suyu
Hazırlanışı:
- Mantarları iyice yıkayıp iri doğruyoruz ve doğrarken üzerlerine yarım limon sıkıyoruz.
- Limonlu mantarları tencereye alarak çok az su ile hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Mantarlar haşlanırken bir kaba maydanoz, taze soğan, kornişon turşu, kırmızı biberleri ince kıyıyoruz.
- Haşlanmış mantarları ilave ederek biraz mısır katıp karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alarak üzerini mısır, maydanoz be kırmızı biber ile süslüyoruz.
- Üzerine tuz, karabiber, sızma zeytin yağı ve yarım limon suyu gezdiriyoruz.
- Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder