2 Ocak 2011 Pazar

PORTAKALLI KEREVİZDE YER ELMASI

Fotoğraflar: ishN
Yılbaşı Menümüzden

Malzemeler
2 Adet kereviz
2 Adet iri portakal
2 Adet orta boy patates
300 gr. yer elması
a Adet büyük boy havuç
Zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 kaşık un
Dereotu
Maydanoz
Hazırlanışı:
  • Kare doğranmış kurusoğanlar zeytin yağında hafif sotelenr.
  • Un ilave ederek kavrulur. İri kare doğranmış yer elması katılarak çok az su ialve edilir ve hafif diri kalmak üzere pişmeye bırakılır.
  • Ayrı bir tencerede iri kare doğranmış kereviz ve patates portakal suyu ile kısık ateşte haşlanmaya bırakılır.
  • Suyunu çok çekerse çok az sıcak su ilave edilebilir.
  • Haşlanmış kereviz ve patates servis kabına alınır. Diri pişmiş yer elması ilave edilerek karıştırılır.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilerek maydanoz ve dereotu ile süslenir.
  • Süper bir lezzet ve vitamin deposu tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu