Fotoğraflar: ishN
Yılbaşı Menümüzden
Malzemeler
2 Adet kereviz
2 Adet iri portakal
2 Adet iri portakal
2 Adet orta boy patates
300 gr. yer elması
a Adet büyük boy havuç
Zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 kaşık un
Dereotu
Maydanoz
Hazırlanışı:
- Kare doğranmış kurusoğanlar zeytin yağında hafif sotelenr.
- Un ilave ederek kavrulur. İri kare doğranmış yer elması katılarak çok az su ialve edilir ve hafif diri kalmak üzere pişmeye bırakılır.
- Ayrı bir tencerede iri kare doğranmış kereviz ve patates portakal suyu ile kısık ateşte haşlanmaya bırakılır.
- Suyunu çok çekerse çok az sıcak su ilave edilebilir.
- Haşlanmış kereviz ve patates servis kabına alınır. Diri pişmiş yer elması ilave edilerek karıştırılır.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilerek maydanoz ve dereotu ile süslenir.
- Süper bir lezzet ve vitamin deposu tavsiye ederim.
- Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder