Malzemeler
6 adet yufka
Beyaz peynir
Otlu peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Yumurta
Süt 
sıvıyağ
- 6 adet yufkanın 2 adetini ayırarak, 4 adedini paramparça yaptım.
 - Ayrı bir kapta rendelediğim beyaz, otlu ve kaşar peyniri ile maydanozu karıştırdım.
 - Yine ayrı bir kapta yumurta, süt ve yağ ile sos yaptım.
 - 1 adet bütün yufkayı tepsinin altına kenarlardan taşacak şekilde serdim ve üzerine bir miktar sos sürdüm.
 - Parçaladığım 4 adet yufkanın üzerine peynir karşımlarını dökerek harmanladım.
 - Harmanlanan yufkayı tepsiye serdiğim bütün yufkanın üzerine alarak eşit dağıttım.
 - Sosdan 3-4 kaşık ayırıp kalan sosu harmanlanan yufkanın üzerine döktüm.
 - Kalan son bütün yufkayı en üste sererek kalan sosu da üzerine sürdüm ve en alttaki yufkayı üzerlerine bohçaladım.
 - En üste yoğurt sürerek, soslarını çekmeleri için biraz beklettim ve fırına verdim.
 


0 yorum:
Yorum Gönder