Malzemeler:
5-6 adet patates
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Süt
Tuz
Üzeri için:
Kıyılmış dereotu
Kıyılmış maydanoz
ince rendelenmiş havuç
İnce rendelenmiş kaşar
Rondoda çok ince kıyılmış kırmızı lahana
Harılmanması:
- Patateslerin kabuklarını soyularak az su ile haşlanır.
- Ilık olarak ezme aparatı ile ezilir. Tereyağı ve kaşar rendesi ilave edilerek iyice ezilerek karıştırılır.
- Tuz ve süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir
- Üzeri hazırlanana kadar patatesler dinlenmeye bırakılır.
- Maydanoz ve dereotunu incecik kıyılır. Havuç ve kaşar peyniri uzun ince bir şekilde rendelenir. Kırmızı lahana rondoda incecik kıyılır. Sizinde aklınıza gelen renkli ve çiğ tüketilebilecek her malzeme ile kaplanabilir.
- Üst malzemeler ayrı ayrı tabaklarda alınır.
- Patatesler ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üst malzeme tabağında gezdirilerek her yerine yapışması sağlanır.
- Servis tabağına dizilerek istenirse üzerlerine kürdan saplanır.
- Afiyet olsun
1 yorum:
Görüntüleri çok hoş olmuş. Eminim lezzetleride harikadır.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
Yorum Gönder