5 Kasım 2008 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI



Malzemeler:
5-6 adet patates
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Süt
Tuz
Üzeri için:
Kıyılmış dereotu
Kıyılmış maydanoz
ince rendelenmiş havuç
İnce rendelenmiş kaşar
Rondoda çok ince kıyılmış kırmızı lahana
Harılmanması:
  • Patateslerin kabuklarını soyularak az su ile haşlanır.
  • Ilık olarak ezme aparatı ile ezilir. Tereyağı ve kaşar rendesi ilave edilerek iyice ezilerek karıştırılır.
  • Tuz ve süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir
  • Üzeri hazırlanana kadar patatesler dinlenmeye bırakılır.
  • Maydanoz ve dereotunu incecik kıyılır. Havuç ve kaşar peyniri uzun ince bir şekilde rendelenir. Kırmızı lahana rondoda incecik kıyılır. Sizinde aklınıza gelen renkli ve çiğ tüketilebilecek her malzeme ile kaplanabilir.
  • Üst malzemeler ayrı ayrı tabaklarda alınır.
  • Patatesler ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üst malzeme tabağında gezdirilerek her yerine yapışması sağlanır.
  • Servis tabağına dizilerek istenirse üzerlerine kürdan saplanır.
  • Afiyet olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Görüntüleri çok hoş olmuş. Eminim lezzetleride harikadır.
Ellerine sağlık.
Sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...