18 Kasım 2008 Salı

KARNIBAHAR-BROKOLİ GRATEN

Gratin; Fransız mutfağından dilimize girmiş, rendelenmiş peynir ile pişirilen yemek anlamındadır. Bazı yerlerde "ogreten" isminde kullanılmakla birlikte, merak ettim araştırdım, neye göre ogreten kullanılmış bulamadım. Bilen duyan varsa, kaynak göstererek yorumlara yazarsa sevinirim.



Malzemeler:
(brokoli ve karnıbahar'ı kendinize göre uygun ölçülerde kullanabilirsiniz)
Brokoli
Karnabahar
(Kullandığım brokoli miktarının yarısı kadar karnabahar kullandım)
Mısır
Kaşar peyniri rendesi
Sıvı yağ
2.5 kaşık un
2 bardak sıcak süt
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
  • Brokoli ve karnabaharları iri çiçeklere ayırıp az su ile haşlıyoruz.
  • Bir tavaya yağ alarak unu kavuruyuz ve üzerine sıcak süt katarak karıştırıp başemel sosumuzu hazırlıyoruz. Tuz ve karabiber ve kaşar peynir rendesiniz bir miktarını ekliyoruz.
  • Haşlanmış brokoli ve karnabaharı fırın tepsisine alıp, başamel sosu üzerlerine döküyoruz.
  • Üzerlerine mısır serperek kalan kaşar peynirini en üste seriyoruz.
  • Fırında pembeleşene kadar tutup servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

9 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Hem karnıbahara, hem borkoliye bayılırım. Böyleside çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık.

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Börek gibi olmuş Asiyeciğim ellerine sağlık...

Sımsıcak sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Brokoli olan her yerde bende varımmm ellerine sağlık

SOFRAM dedi ki...

Canım çok güzel olmuş, ben de sadece karnabaharla yapıyorum, bu şekilde karışık çok daha lezzetli olmuştur, ellerine sağlık Asiye'ciğim afiyetler olsun, sevgilerimle...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Asiyeciğim bloğumu bırakmaya niyetim yok sadece son zamanlarda zamansızlıkdan pek ilgilenemiyorum o yüzden öyle yazdım :)

Paylaşımlarımız devam edecektir :)

Kocaman sevgiler...

cumartesi mutfağı dedi ki...

değişik bir fikir asiyeciğim, ben de bu akşam denemeyi düşünüyorum. ellerine sağlık.

sevgiler,

tolunay

neseersoy dedi ki...

çok güzel görünüyor ,ellerine sağlık.
iyi geceler

banu dedi ki...

ben yeni başlayan olarak kızım yesin diye sadece karnıbaharı tercih ediyorum. beşamel sosla arasınada kızıma cazip gelsin diye soğan-domates-havuçlu kıyma soteleyip koyuyorum.
iki beyazın arasına kırmızılık girince servis sunumuda güzel oluyor bence. bu ara fırınsızım diye çok üzülüyorum.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu