Malzemeler:
Köfte için:
Köfte için:
Yarım kg. kıyma
Bayat ekmek(bayatlamış ekmekleri rondodan çekerek kurutup kavanozlara kaldırıyorum, ben onu kullandım)
1 Adet yumurta
2 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz, karabiber
Bir miktar sıvı yağ
Püre için:
Patates
Yarım çorba kaşığı margarin
1 bardak süt
Tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Sos İçin:
1 kaşık salça
2-3 bardak su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Sıvı yağ hariç tüm malzeme katılarak yoğurulur. Dinlenmeye bırakılır.
- Patates kabukları soyularak kare doğranır ve haşlanır. (kabuklu haşlama yapmayın. Patatesler kabuklu haşlanıp püre yapıldığı takdirde patates süner)
- Patatesler sıcak olarak rondoya konarak püre yapılır.
- Rondo çalışırken yavaş yavaş sütün yarısı katılır. Margarin katılarak çevirmeye devam edilir. Tuz ve karabiber katılır. Ronda çalışmaya devam ederken sütün kalan miktarı da katılarak bir süre daha çevrilip kapanır.
- Pürenin tahminen kullanılacak kadarı alınarak içine 1 yumurta sarısı ve bir miktar kaşar rendesi katılarak çatal ile karıştırılır.
- Hazırlanmış olan köftelik harç büyükçe parçalar alınarak yuvarlanır ve baş parmak yardımı ile ortası çukur yapılarak şekil verilir.
- Köfteler fırın tepsisine dizilir, üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülerek fırında kızartılır. (Çok fazla kızartmayın, püre doldurulduktan sonra tekrar fırına verilecek çünkü)
- Fırından çıkartılan köftelere püre doldurulur ve salça su ile inceltilip tepsiye dökülür. yemek saatine 20 dk. kala tekrar fırına verilir.
- Üzeri kızaran köfteler fırından dışarı alınarak her bir köftenin üzerine bir kısım kaşar rendesi konularak tekrar fırına sürülür ve fırın kapatılır. (yemek saatine kadar sıcak kalsın dimi ama :)) )
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder