5 Kasım 2008 Çarşamba

HASAN PAŞA KÖFTE

Malzemeler:
Köfte için:
Yarım kg. kıyma
Bayat ekmek(bayatlamış ekmekleri rondodan çekerek kurutup kavanozlara kaldırıyorum, ben onu kullandım)
1 Adet yumurta
2 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz, karabiber
Bir miktar sıvı yağ
Püre için:
Patates
Yarım çorba kaşığı margarin
1 bardak süt
Tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Sos İçin:
1 kaşık salça
2-3 bardak su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
  1. Sıvı yağ hariç tüm malzeme katılarak yoğurulur. Dinlenmeye bırakılır.
  2. Patates kabukları soyularak kare doğranır ve haşlanır. (kabuklu haşlama yapmayın. Patatesler kabuklu haşlanıp püre yapıldığı takdirde patates süner)
  3. Patatesler sıcak olarak rondoya konarak püre yapılır.
  4. Rondo çalışırken yavaş yavaş sütün yarısı katılır. Margarin katılarak çevirmeye devam edilir. Tuz ve karabiber katılır. Ronda çalışmaya devam ederken sütün kalan miktarı da katılarak bir süre daha çevrilip kapanır.
  5. Pürenin tahminen kullanılacak kadarı alınarak içine 1 yumurta sarısı ve bir miktar kaşar rendesi katılarak çatal ile karıştırılır.
  6. Hazırlanmış olan köftelik harç büyükçe parçalar alınarak yuvarlanır ve baş parmak yardımı ile ortası çukur yapılarak şekil verilir.
  7. Köfteler fırın tepsisine dizilir, üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülerek fırında kızartılır. (Çok fazla kızartmayın, püre doldurulduktan sonra tekrar fırına verilecek çünkü)
  8. Fırından çıkartılan köftelere püre doldurulur ve salça su ile inceltilip tepsiye dökülür. yemek saatine 20 dk. kala tekrar fırına verilir.
  9. Üzeri kızaran köfteler fırından dışarı alınarak her bir köftenin üzerine bir kısım kaşar rendesi konularak tekrar fırına sürülür ve fırın kapatılır. (yemek saatine kadar sıcak kalsın dimi ama :)) )
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...