5 Kasım 2008 Çarşamba

PIRASA ÇORBA








Malzemeler:
İnce doğranmış Pırasa(Dondurucumda 2 paket kalmış, ben onu kullandım)
İnce doğranmış kurusoğan
İnce doğranmış Havuç
İnce doğranmış patates
Sızma Zeytinyağı
2 kaşık un
1 bardak süt
Hazırlanışı:
  1. Pırasa, soğan, havuç ve patatesi bir tencereye alarak haşlayalım.
  2. Haşlanmış olan sebzeleri rondoya alarak yada el blenderi ile kendi tenceresinde püre haline getirelim.
  3. Ayrı bir kapta yağ ile unu kavuralım. Üzerine süt ilave ederek çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  4. Püre edilmiş sebzelerin üzerine hazırladığımız terbiyeyi katalım.
  5. Çok koyu olmuşsa su ilave ederek inceltebiliriz. Çünkü sebzeler haşlanma sırasında suyunu çekmektedir.
  6. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra çorbamızı kapatabiliriz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu