Malzemeler:
İnce doğranmış Pırasa(Dondurucumda 2 paket kalmış, ben onu kullandım)
İnce doğranmış kurusoğan
İnce doğranmış Havuç
İnce doğranmış patates
Sızma Zeytinyağı
2 kaşık un
1 bardak süt
Hazırlanışı:
- Pırasa, soğan, havuç ve patatesi bir tencereye alarak haşlayalım.
- Haşlanmış olan sebzeleri rondoya alarak yada el blenderi ile kendi tenceresinde püre haline getirelim.
- Ayrı bir kapta yağ ile unu kavuralım. Üzerine süt ilave ederek çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
- Püre edilmiş sebzelerin üzerine hazırladığımız terbiyeyi katalım.
- Çok koyu olmuşsa su ilave ederek inceltebiliriz. Çünkü sebzeler haşlanma sırasında suyunu çekmektedir.
- Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra çorbamızı kapatabiliriz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder