11 Şubat 2008 Pazartesi

PETİT BEURRE



Malzemeler:Ekler, prefiterol ve petifür hamur malzemesi
Nişastalı Beyaz Krema malzemesi
2 poşet Krem Şanti
Toz ceviz, şamfıstığı, fındık, hindistan Cevizi
File şamfıstığı, File fındık
Çukulata sos

Yapılışı:
Petit beurre hamuru hazırlanıp pişirilir
Nişastalı beyaz krema hazırlanır
Krem şanti kutusu üzerinde yazıldığına göre hazırlanır.
Kurutulmuş petit beurre hamuru enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Alt kapağa beyaz krema doldurularak üzerine üst kapak kapatılır.
En üste dağıtmadan top halinde krem şanti konur ve fındık, fıstık ile kaplanır.
Kimisinin üzerine de çukulata sos dökülür.

10 yorum:

made in funda dedi ki...

canım yayınlandı.teşekkür ederim.

gezgincigencler dedi ki...

merhaba

öncelikle resimlerde gördüğünüz kurabiyedir.zencefilli ve tarçınlı kurabiyenin üzerine şeker hamurundan çalışmalar yaptım.daha sonra şeffaf poşete sonra da tül keselere koydum sevgiliye hediye manasında..tarifini zamanım olmadığı için yazamadım ama ayrıntılı bir şekilde yayınlayacağım ilerleyen günlerde .ziyaretin ve yorumun için teşekkürler...

sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

Asiyeciğim gerçekten yapımı epey zahmetli, ama görüntüden yemesi de bir okadar zevkli olduğu belli...Bir tanecik aldım canım,ellerine sağlık, sevgilerimle...

Aynur dedi ki...

elinize saglik nefis gozukuyorlar

Sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Asiyecim harikasın canım ne güzel olmuşlar çok emek istiyor ama değiyor bunun lezzetine artık emeklisin nasılsa vakit çok olunca zevkli oluyordur mutfak işleri çalışırken zaman kısıtlı
zaten yorgun argın eve gel birde yemekle uğraşmak gerçekten zor çalışan kadınları kutlamak lağzım hepsini bir arada götürmek çok zor
ellerine emeğine sağlık canısı çokkkkkk öpüldün

Adsız dedi ki...

Bir tane aldım bile ellerinize sağlık sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Asiye'cim,
biliyormusun ben bu petiförleri cok severim, tatile gelince pastaneden mutlaka bu güzellikler alinmali ve aksam yemekten sonra yenilmeli, sende tarifini buldugum icin cok sevindim, harika olmuslar, ellerine saglik canimcim.

Soruna gelince, evet canim, tarife birebir uydum, zaten fazla da sekerlisi iyi olmaz, hamur icin 50 gr esmer seker ve dolgusu icinde 80gr seker gerekli, dolgunun icinde birde 2 vanilya sekeri oldugu icin ve hindistan cevizlerinin de varligi tadini zenginlestirmek icin yetiyor ve artiyor bile.

Umarim yardimci olabilmisimdir, tekrar görüsmek ve yazismak üzere hoscakal canim.

Selam ve sevgilerimle..

Dilek Mutfakta dedi ki...

asiyecim önce bıraktığım mesajımı göremedim tekrar yazayım dedim petiförlerin harika olmuş, bende aynı hamurla farklı farklı şeyler yapıyorum çokta güzel bir hamur eline sağlık by..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Dilekciğim, Aynı hamurla ekler ve profiterol yapıyorum bende. Senin yaptıkların neler?

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım...Selamlar.....

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...