15 Şubat 2008 Cuma

Çavdar Ekmeği 700 gr.



Ekmek yapma makinası ile
1+1/3 kap ölçek su(kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek çavdar unu
2,5 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya
PROGRAM: 1.NORMAL BEYAZ EKMEK
Çavdar Ekmeğinin Faydaları:
Kan dolaşımı bozukluğu ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarına etkilidir.
Vücuda enerji verir.
Suda eriyen lifler içerdiği için kolesterol düşürücü ve kalp hastalıklarını önleyici etkisi oldukça yüksektir.
Kolesterolün geri emilimini azaltarak bağırsaklara salınan safraya bağlanırlar ve kalın bağırsak kanseri oluşumunu engeller.
Çavdar ekmeğinin tansiyonu ve triggliseridi düşürdüğü, şekerlerin kullanımını artırdığı ve kalp riskini azalttığı ispat edilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu