8 Şubat 2008 Cuma

Kolay Talaş Böreği


Malzemeler:1/2kg.milföy hamuru(10 adet oluyor)
kuşbaşı et(iri doğranmış)
Bezelye
Havuç

Yapılışı:
Milföy hamurlarını tezgaha sıralayalım buzu çözülsün.
Kuşbaşı eti yağda hafif kavuruyoruz(ben önce düdüklüde haşlıyorum daha yumuşak oluyor)
Üzerine küp doğranmış havuç ve bezelye ilave ederek dirilikleri yok olmadan hafif çeviriyoruz.
Çözülmüş milföy hamurlarının ortasına harçdan doldurarak boğça şeklinde kapatıyoruz.
Ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.

8 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik nefis gorunuyor

Adsız dedi ki...

asiyecim herşey çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

Dilek Mutfakta dedi ki...

canım benim ziyeretin için teşekkürler eh hatır için boza bile içerim diyosun afiyet olsun.bende talaş böreklerinden aldım eline sağlık..

Baharcicegi dedi ki...

Blogunuza bir arkadastan geldim,milföy ister sekerli olsun ister tuzlu hepsi cok yakisiyor,malzemesi bol nefis olmus elinize saglik

www.illedeyemek.com dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyor... Sevgilerimle...

SOFRAM dedi ki...

Asiyeciğim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor böreklerin, gerçeğinden farkı olmuyor bunun da, milföyler sayesinde işimiz biraz kolaylaşıyor. Afiyetler olsun canım...
Canım ilk yorumun gelmişti, ama 2 tane elma tatlısı tarifi vardı,onun için yanıldın sanırım, görüşmek üzere canım, iyi geceler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım ellerine sağlık sende gördüm canım çekti nefis görünüyorlardı bende biraz değişik milföylü börek yaptım sevgilerimle çok öpüldündün canısı

sevimin sayfasi dedi ki...

böregin nefis olmus canim

dolgu kekin bidakine daha basarili olur eminim,sayfandaki mamalari gördükten sonra onu da kolaylikla yaparsin, hepsi cok güzel olmus.

ellerine saglik canim öpüyorum

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...