Malzemeler:1/2kg.milföy hamuru(10 adet oluyor)
kuşbaşı et(iri doğranmış)
Bezelye
Havuç
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tezgaha sıralayalım buzu çözülsün.
Kuşbaşı eti yağda hafif kavuruyoruz(ben önce düdüklüde haşlıyorum daha yumuşak oluyor)
Üzerine küp doğranmış havuç ve bezelye ilave ederek dirilikleri yok olmadan hafif çeviriyoruz.
Çözülmüş milföy hamurlarının ortasına harçdan doldurarak boğça şeklinde kapatıyoruz.
Ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
8 yorum:
ellerine saglik nefis gorunuyor
asiyecim herşey çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler
canım benim ziyeretin için teşekkürler eh hatır için boza bile içerim diyosun afiyet olsun.bende talaş böreklerinden aldım eline sağlık..
Blogunuza bir arkadastan geldim,milföy ister sekerli olsun ister tuzlu hepsi cok yakisiyor,malzemesi bol nefis olmus elinize saglik
elinize sağlık çok güzel görünüyor... Sevgilerimle...
Asiyeciğim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor böreklerin, gerçeğinden farkı olmuyor bunun da, milföyler sayesinde işimiz biraz kolaylaşıyor. Afiyetler olsun canım...
Canım ilk yorumun gelmişti, ama 2 tane elma tatlısı tarifi vardı,onun için yanıldın sanırım, görüşmek üzere canım, iyi geceler...
canım ellerine sağlık sende gördüm canım çekti nefis görünüyorlardı bende biraz değişik milföylü börek yaptım sevgilerimle çok öpüldündün canısı
böregin nefis olmus canim
dolgu kekin bidakine daha basarili olur eminim,sayfandaki mamalari gördükten sonra onu da kolaylikla yaparsin, hepsi cok güzel olmus.
ellerine saglik canim öpüyorum
Yorum Gönder