6 Şubat 2008 Çarşamba

Tahıl Ekmeği 700 Gr.

Ekmek Makinası ile1/2 kap ölçek Su(kış aylarında hafif ılık)
1/2 kap ölçek Süt(kış aylarında hafif ılık)
1 küçük kaşık ölçek Tuz
1 büyük kaşık ölçek Şeker
2 büyük kaşık ölçek Sızma Zeytinyağı
(madem sağlıklı bir ekmek yiyeceğiz yağımız da sağlıklı olsun değil mi)
3 kap ölçek Tahıl Unu
2,5 küçük kaşık ölçek aktif Kuru Maya
Ekmek yapma makinasına tüm malzeme sıralamaya göre katılır.(un ile sıvıların üzeri kaplandıktan sonra maya kuru zemine katılmalıdır)
PGOGRAM:1.NORMAL BEYAZ EKMEK
Kabarma3 sırasında üzerine fırça ile yumurta beyazı sürülüp ayçekirdeği içi, yulaf ezmesi, keten tohumu, haşhaş tohumu karışımı serpilir.

TAHIL EKMEĞİNİN FAYDALARI: Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz.
Normal ekmekten 15 kat fazla folik asit ihtiva eder ve kalp krizi riskini %25 düşürür.
Gluten değerleri çok düşük olduğundan gelişme çağındaki çocuklar için besleyici ve sağlıklıdır.(Okul çağındaki çocuklara günde 3 dilim tavsiye edilir.)
Omega 3, omega 6, yağ asitlerini bol miktarda içerir.
LDL küçük kolesterol, trigliserid seviyesini düşürür, kan basıncını azaltır.
Damar sertliğine karşı çok faydalıdır.
Lif oranı en yüksek ekmek çeşididir.
Folik asit, kalsiyum, çinko, B1 ve B2 vitamini vardır.
Göze iyi gelir.

7 yorum:

hdidem dedi ki...

merhabalar sizi yemek saatinden tanımıştım dileğin sayfasında görünce hemen gelip hoşgeldin diyeyim istedim sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Asiye'ciğim ekmeğin çok güzel olmuş,hem de çok sağlıklı.Ellerine sağlık canım, ben de şimdi çabuk programda muzlu ekmek tarifi deneyeceğim, bir blogdan aldım tarifi, güzel olursa paylaşırım sizlerle, afiyetler olsun canım, sevgiler...

ezgi uğurlu dedi ki...

merhaba anım ekmek nefis görünüyor.evde yapmak ne kadarda hoş.ne güzl tertemiz.e eminim çok daha lezzetli.bende en yakın zamanda alıyorum ekmek makinemi.sonra hemen deneyecegim tarifini.ellerine saglık canım
kocaman sevgiler

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Asiyecim çok hamaratsın daha ilk günden birçok tarif paylaştın hepsi birbirinden güzel kendine haksızlık ediyorsun canım sen herşeyin en güzelini yaparsın pırasa sarması, dolması gibi zor olmuyor dolması geçekten çok zor ayrılması zor oluyor ikisinde lezzeti tabi aynı ama çokta lezzetli tavsiye ederim azda olsa mutlaka dene sevgiler canısı

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

asiyecim sade tahıllı ne güzel olmuş çok kabarmış ben beyaz unla karışık yapıyorum bu un çok pahalı olduğu için bizde kalabalığız yetiştiremiyorum öylede çok güzel oluyor tavanına değiyor makinenin puf puf ellerine sağlık bi tanem

Yaren dedi ki...

Ne kadar güzel ve lezzetli görünüyor yaptiginiz ekmek,ellerinize saglik.

Ev Perisi dedi ki...

Çok sıcak bir site emeğine sağlık sevgili Asiye;)
muhabbetle...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu