Eylül-Ekim bitti derken Kasım'da gitti. Şöyle pamuklara sarıp sarmalayıp kendimi Aralık'la birlikte şımarasım geldi. Karanlık dolaplara astığım elbiselerimin yanındaki beni kandırın hadi...! İnanabileceğim bir yalan söyleyin inanayım. Mahsun çocukluğum, deli esen yeller delikanlılığım, ve eyyy yaşam!... Eylül-Ekim bitti derken Kasım'da gitti. Aralık ile birlikte gelen suskunluğum, olmadığım kadar şımarasım geldi...
Bizim evde patlıcan çok pişer :) Bu da çeşitlerden bir tanesi.
Malzemeler:
1 kg.patlıcan
2 adet kuru soğan
8-10 adet sizri biber
3-5 adet taze kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
2-3 adet domates :) (kafanıza göre takılın adetlere çok bağlı kalmayın)Zeytinyağ
3 çorba kaşığı tepeleme un
1-2 su bardağı süt
1-2 kaşık hindistan cevizi
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu ve tuz
kaşar peyniti rendesi
1 kg.patlıcan
2 adet kuru soğan
8-10 adet sizri biber
3-5 adet taze kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
2-3 adet domates :) (kafanıza göre takılın adetlere çok bağlı kalmayın)Zeytinyağ
3 çorba kaşığı tepeleme un
1-2 su bardağı süt
1-2 kaşık hindistan cevizi
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu ve tuz
kaşar peyniti rendesi
Hazırlanması:
- Patlıcanları alacalı soyup biraz kalınca yuvarlak dilimleyelim ve tuzlu suda bekletip sonra yıkayalım.
- Çok az su ile hafifce haşlayalım ve kevgirle çıkarıp suyunu süzelim.
- Soğanları kare doğrayarak yağda soteleyelim.
- Biberleri ve minik doğranmış sarımsağı ilave edelim.
- Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyerek bir kaç fiske tuz katalım.
- Domates suyunu bırakıp hafif çekmeye yüz tutunca ateşi kapatalım.
- Patlıcanları fırın tepsisine bir sıra dizelim, üzerine domatesli harç ile kapatalım. tekrar patlıcan dizerek malzeme bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Bir başka tavada yağ ile unu kavuralım, süt ilave ederek hızlı karıştıralım ki pataklaşmadan beşamel sosumuzu hazırlamış olalım. Tuz ilave etmeyi unutmayalım.
- Ocaktan alıp ılınmaya yüz tutunca içine bir miktar hindistan cevizi, 1 yumurta, kabartma tozu ve kaşar rendesinin az bir miktarını ekleyip iyice karıştıralım. (Sos çok katı olmasın sakın)
- Sosomuzu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde dökelim.
- En üzerine kalan kaşar kaşar rendesini serelim ve fırına verelim.
- 200 derecede üzeri hafifce kızarana kadar tutup pişirelim.
- Dilimleyerek servis yapalım. Tadı çok güzeldir tescil edilmiştir :) Afiyet olsun
13 yorum:
Öyle severim ki patlıcanı...
Şimdi olsa hayır demem...
Sevgiler
Ne kadar güzel olduğu belli görüntüsünden. Nar gibi kızarmış. Ellerine sağlık Asiye'cim..
bende patlcan yemeyını çok severim.eşim pek deyıl hiç yemez bende kendim için yaparım.ne yapayım çünkü çok seviyorum.patlıcanda hindistan cevizi NE alaka şimdi ya daha neler öğreneçem.ALLAH iyliyini versin emi hoşca kal.
:))))) beşamel soslu yemekler eğer fırına giriyorsa kesinlikle hindistan cevizi katarım, tavsiye ederim yabana atmayın :))))) Dünya mutfaklarında yapılan bir uygulamadır
Pek hoş görünüyor Asiye'ciğim, ellerine sağlık.
Gorunusu harika , ellerienize saglik
Sevgielr
Sefa
ellerine sağlık asiyecim değişik
bir patlıcan yemeği olmuş deniyeceklerim arasına aldım
afiyetle sevgi ve selamlar...
Of of of.. Çok güzel görünüyor Asiyecimmm.. Olsa da yesem. Çok canım çekti valla. Ellerine sağlık :)
Asiye'ciğim,
Gülme ama gerçekten hatırlamıyorum nasıl yaptığımı bir yerleri kurcalarken buldum.
Tekrar arayayım bulursam sana da söylerim.
Bu arada sayfanın yeni hali çok güzel olmuş...
Sevgili Asiye, ne güzel dışı nar gibi çıtır çıtır, içi yumuşacık olmuş. Görüntülerinden bile ne kadar lezzetli olduğu belli. Hemen denerim ben bu tarifi...
Ellerine sağlık olsun arkadaşım.
Asiyemmm muthis gorunuyor tarifinn cok begendim.
ellerine saglik canim.
Sayfanin yeni hali cok guzel ic acici olmus.
Kucak dolusu selam ve sevgilerr.
ELLERINIZE EMEKLERINIZE SAGLIK NEFIS DEGISIK BIR TARIF :SEVGILER ÖPTÜM :
TATLILAR GÜLCAN
Canım benim sen yaparsında güzel olmazmı nar gibi kızarmış bU nefis patlıcan yemeğine kim hayır diyebilir ellerine sağlık çok öopüyorum canım
Yorum Gönder