1 Mayıs 2010 Cumartesi

2010 BALKON SEZONU FIRINDA KAŞARLI MANTAR İLE AÇILDI

Annedir yüreği fazla dayanamaz
Herkes bıksa benden annem bana doymaz
Öper besler beni unutur kalbinde
Annem burda olsun bana bişey olmaz
Hergün bakar bana kusurumu görmez
Günler gece olsa o ışığı sönmez
Ellerim büyüdü avuçlarında
bi tek annem olsun bana bişey olmaz..
Hayallerimi yeşerten,
Olamadığım kadar olan.
Umudum umudunda,
Umduğunu umduğum,
İki güneşim var beni yaşatan...














Sabah Güneşim (sesli dinleyin) ara sınavları bitiminde bir haftalığına geldi, neşe geldi. Bir hafta nasıl geçti anlamadım. Geri döneceği sabah, tam da geçtiğimiz hafta pazar günü AY ve Güneşlerin olduğu anda Balkon sezonunu açtık.
İşte ben, soframda bu elleri seviyorum...

İlk Eylül sabahı da ağlayarak gelmişti, o ağlamıştı da biz gülmüştük.
İlk kucağıma aldığımda, ilk Güneşim Delikanlım (sesli dinleyin) şaşkınlıkla bakıyordu,
Biraz da ürkek...
Sonra gökyüzünün aşkı başladı. Bir Güneş, bir AY (AsiyeYahya)
Güneş parlar, Ay doğar, gökyüzü sahipsiz değil
GÜNEŞ SENİ SEVİYORUM ,AY SENİ SEVİYORUM















Ve Fırında Kaşarlı Mantar
Malzemeler:

Sote İçin:
2 paket mantar
1/2 limon suyu
1 kuru soğan
3 orta boy domates
2 sivri biber
tuz, karabiber, pul biber
pul ısırgan otu, kekik
Başamel Sos İçin:
Sızma zeytin yağı
4-5 kaşık un
3 bardak süt
gerekirse su
2 avuç hindistan cevizi
tuz, karabiber
Üzeri İçin:
Kaşar rendesi

Hazırlanışı:
  • Mantarlar iyice yıkanıp ince doğranır ve limonlu su içine bırakılır.
  • Çok az, minicik yağ ile limonlu sudan çıkarılan mantarlar limon bulaşığı üzerlerinde olacak şekilde sotelenir. Hatta mantarlar yağa girdiği anda bir kaç damla limon daha verilir. (limon mantarların kararmasını engelleyecektir)
  • Kabukları soyulmuş ve minik doğranmış domatesler ile ince doğranmış yeşil biberler mantara katılır biraz daha sotelenir.
  • Baharatlar katılıp karıştırılır ve ocak kapatılır.
  • Ayrı bir kapta başamel sos hazırlanır. Eğer kıvam koyu ise su ile açılabilir. (boza kıvamından az koyu olmalıdır)
  • Mantarlar fırın kabına yayılır ve üzerine biraz sızma yağ gezdirilir. (Ben tek kişilik porsiyonlarda fırınladım) Üzerine başamel sos yayılır.
  • En üzeri bol kaşar rendesi ile kapatılarak fırına verilir. 200 derece
  • Kaşarlar eriyip biraz renk aldıktan sonra fırından alınır. Ben fırına ilk verdiklerimi biraz fazla kızartmışım :) ikinci fırına verilenler daha açık renk oldu. Siz ikisinin ortasını bulun :)















Güneşlerim fırında mantarı çok seviyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun...


15 yorum:

umutluhayat dedi ki...

güneşiniz ve ayınızdan hiç ayrılmayın inşallah.mantara bayıldım.ellerinize sağlık

Baharcicegi dedi ki...

kahvalti masasinda yok yok masallah ,her gününüz böyle neseli gecsin
sevgiler

derya dedi ki...

ellerine sağlık canım mutlu
hafta sonları öpüyorum...

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Saygılar.

nanekokusu dedi ki...

güzel yorumun için teş. ederim arkadaşım güneşin ve ayın hep seninle birlikte olsun ellerine sağlık afiyetle inş. ailenle birlikte güzel bir pazar geçirmen dileğiyle selamlar.

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Güneş'iniz ve ay'ınızla nice mutlu sofralarınız olsun umarım..

Sevgiler

nanekokusu dedi ki...

canım arkadaşım anneler günü kutlu olsun kocaman selamlar...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Canımsın benim senin yüreğinin ne kadar güzel olduğunu için ve dışının aynı güzellikte olduğunu bilmezmiyim 4 senedir tanıyorum seni sanki yıllardır tanıyormuşum gibi açık sözlülüğün olduğun gibi olduğun için çok seviyorum seni bir çarkın içinde debelenip duruyoruz hepimiz inşallah seni üzecek şeyler yaşamıyorsundur sağlık, huzur, mutluluk hep seninle olsun canısı çok öpüyorum

Adsız dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK, FIRINDA KAŞARLI MANTAR ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR. BLOGUNUZU YENİ KEŞFETTİM VE ÇOK BEĞENDİM. TARİFLERİ VE RESİMLER HARİKA. FİRDEVS.

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık aşk pastası harika görünüyor

Gönül dedi ki...

Allah mutluluğunuzu bir ömür daim etsin hayatım...sevgilerimle öpüyorum

Asiye dedi ki...

Sevgili Firdevs, bir süredir işlerim yoğundu bloğumu açıp yorumlara bakamadım. Kusura bakma yeni yayınlayabildim. Güzel sözlerin için teşekkür ederim, her zaman beklerim canım. Birlikte en güzel paylaşımlara....

yemek tarifleri dedi ki...

çok güzel tarifler sunmuşsunuz. Yazınızı büyük bir keyif ile okudum. Bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığınız için şahsım adına size teşekkür ederim.

Asiye dedi ki...

Sevgili yemek tarifleri, beğendiğine sevindim. Sözlerinle onurlandırdın beni, çok teşekkür ederim. Senin sitenide ben inceleyeyim bakalım bir :) com olunca daha profosyonel gibi bir izlenime kapılıyorum ben, arkasında tek bir şahıs var gibi gelmiyor nedense bana :)
Sevgiler canım, başarılar...

nurcuk dedi ki...

peki fırın kaç derecede olmalı? :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu