2 Şubat 2010 Salı

PEYNİR TABAĞINDA FARECİKLER


Oğlum ve Kızım küçükken, özellikle tatil günlerinde kahvaltılarda bu tarz minik objeler hazırlardım. Güle oynaya kahvaltımızı yapardık. Yıllar geçti büyüdüler herkes işinde, okulunda şimdi.. Biri gelse diğeri olmuyor. Hepimizin aynı anda bir araya gelmesi güç oluyor şimdi. Pazar kahvaltılarını özledim, su gibiymiş sizi sevmek, ekmek gibi.. Pazar kahvaltılarını siz olmadan yapmak.. Uzun kış gecelerinde birlikte oturup film izleyememek.. Okuduğum kitapları ilk sizinle tartışamamak.. Kızımın okulu kapandı geldi, fakat oğlum önümüzdeki hafta sonu şehir dışına gidecek. Ancak bir hafta hepimiz birlikte olabildik ve ben çocuk yüzlerindeki sevinci tekrar görmek için midir nedir peynir tabağına yumurtadan farecikler yaptım. Onlar çocuk değildi artık ama galiba benim içimdeki çocuk yaramazlık yapmak istiyordu :)



Yumurtayı lop pişirip ortadan ikiye kestim. Bir yumurtadan 2 adet fare yapılıyor. Kırmızı turp ile kulaklarını ve kuyruğunu yaptım. Karanfilden gözlerini, zeytinden ise ağzını yaptım.

13 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

insan içindeki çocuğu hiç kaybetmemeli... çok şeker olmuşlar :)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

insan içindeki çocuğu hiç kaybetmemeli... çok şeker olmuşlar :)

Unknown dedi ki...

Şimdiye kadar gördüğüm en sevimli fareler bunlar. Ne güzel düşünmüşsünüz Asiye. Minikler için harika bir sürpriz tabağı olur. Ellerinize sağlık..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Asiyecim farelerine bittim ben.ne kadar güzel ne kadar ilginc.Vallahi bravo.Bende turptan yapardim.Ama senenin her mevsimi turp bulmak mümkün degil.Bu fikirde hosuma gitti.
Berlinden sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Resmi görünce yüzümde bir tebessüm, yazıyı okuyunca yüreğimde bir hüzün oldu... Hİç büyümesin bu çocuklar, hiç ayrılmasın dizimizin dibinden, ayrı dünyaları olmasın, onlar hep küçük biz ise hep koruyucu anne olalım... Sizin içinizde çocuk da hiççççççççç büyümesin, ellerinize sağlık...

Hülya dedi ki...

Çook şirin olmuşlar Asiye'ciğim,
Çocuklar ne kadar büyüse de annelerin gözünde hep "çocuk" olarak kalıyorlar değil mi ?
Ben oğlumun hep "benim minik oğluşum" olarak kalmasını istiyorum...
Koca adam olduğunda şimdiki kadar yakınımda olmazsa :((

mandalincikmazi dedi ki...

Çok cici olmuşlar :))
yerim ben bunları :))
ellerine sağlık arkadaşım gerçekten çok şık olmuş....

Neşeli Sesler dedi ki...

Çok şirinler. bayıldım:)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Asiyecigim diger arkadaslar resimlerin üzerine isimlerimizi yazmislar.Ben onu yapamadim.Istersen diger arkadaslara misafirlige gidebilirsin.Hem onlarda resim daha cok...Sevgilerimle

nanekokusu dedi ki...

canım benim harika olmuş bu yaptıkların çocuklar büyüse bile bizim yanımızda hep küçük kalacaklar hiç büyümiyecekler sanırım güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgilerimle.

Betül İnce dedi ki...

Ben de o tabakta olsam ya da aynı tabaktan bana da yapar mısın?
Çok sevimliler Asiye'ciğim.

ASLISH dedi ki...

Ellerinize sağlık.. Bayıldım farelere. İlk fırsatta deneyeceğim

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Anlattıkların hayatın ta kendisi. ALLAH sağlık sıhhat versin. Varsın ayrı olunsun. Çok güzel bir tabak hazırlamışsınız ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...