24 Aralık 2009 Perşembe

LAZANYA

Beni en çok sen sevdin
Beni sen ne çok sevdin
Üzerime titredin
En iyi arkadaşım,
En iyi can yoldaşım,
Sensiz yapamayışım,
Ben en çok seni sevdim
Seni ben ne çok sevdim
Seni ben ne çok sevdim Anne
Seni ben ne çok sevdim...
Sen gelmesen yalnızdım
Sevgisiz kalmıştım
Yalnızlığım görünmesin,
Işıkları söndür Anne...
Can yoldaşım, en iyi arkadaşım, biricik aşkım Annem bizde. Kahvaltılarım yalnız değil, 5 çaylarım onunla ve akşam yemeklerimiz beraber.. Ne çok mutluyum onunla olan zamanlarda. Ve bugün lazanya yaptım Anneme, çok beğendi. Ben Annem için yapıyorum, o tadıyor ve zor ve uzun uğraş gerektiren, tek başıma hiç yeltenmediğim sarmalar, dolmalarda o gelince cesaretleniyorum. Şenleniyor mutfağım, o benim için yapıyor ben tadıyorum, ben onun için yapıyorum o tadıyor. Dün Annemin sayesinde etli yaprak sarma da yaptık beraber. Bir sonraki tarifim Yaprak sarma olacak duyurulur :)) bugün ise ben ona lazanya yaptım.
Canım Anneciğim seni çok seviyorum.

Uzun zaman olmasına ve çok da hevesli olmama rağmen Hollanda'dan aldığım makarna kesme aletini denememiştim. Bugün Annemin sayesinde makinayı deneme fırsatım oldu. Yarın Annem ile dışarıda yemek yiyeceğiz. Çocuklar gibi bekliyorum ki yarın olsun :)

Lazanya Hamuru için:
1 kg. un
4 yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
ve
en son yavaş bir şekilde su ilave ederek yoğurma makinasında sert bir hamur hazırlıyoruz.
Hamuru uzun bir rulo yapıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İçi için:
2 büyük kuru soğan (ince kıyılmış)
1/2 kg. kıyma
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
havuç (küçük kare doğranmış)
bezelye
2 adet domates (kare doğranmış)
bir fiske tuz
bir fiske zencefil
bir fiske karabiber
bir fiske pul biber
sıralaması ile iç harcımızı kavurarak hazırlıyoruz.
Başamel sos:
un (ölçmeden göz kararı koydum) yağda kavurdum.
1/2 litre civarında süt ilave ederek çırparak pişirdim.
tuz ve karabiber katarak ocağı kapattım ve üzerine 2 avuç hindistan cevizi katarak karıştırdım.















Dinlenmekte olan hamurumuzu biraz rahatsız ederek 12 eşit parçaya kesiyoruz ve makarna kesme makinasının açma aparatı ile lazanyalarımızı açıp yağlanmış tepsimize seriyoruz.
Üzerine başamel sos döküp iç harcımızı da seriyoruz ve tekrar lazanya açarak bir sıra daha yapıyoruz.
Bu şekilde 4 sıra lazanya yaptıktan sonra en üstüne başamel sos sürüp 200 derece turbo fırına veriyoruz.
Bu arada kaşar peyniri rendeleyip, lazanyalarımızın üzeri hafif pembeleştiğinde fırından çıkarıp kaşar rendesini üzerine komple seriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
Kaşarlarımız eriyince fırından çıkartıyoruz.
Tadina doyamayacağımız lazanyayı afiyetle ham yapıyoruz.
Annem çok beğendi :)

10 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Nefisss....

Asiyeciğim anneciğinin ellerinden öpüyorum...

Ellerin dert görmesin...

Serap dedi ki...

Lazanya çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, bu makina ile çok güzel erişte de yapıyorlar.

Hülya dedi ki...

Güle güle kullan yeni makinayı Asiye'ciğim.
Lazanyaya bayılırım bu arada ellerinize sağlık emeklere değmiştir mutlaka çok iştah açıcı görünüyor.
Sevgiler

nanekokusu dedi ki...

merhaba asiyecim,
canım ne güzel anacığınla birlikte sarmalar sarmışsın şimdiden afiyet olsun size ne yapsan azdır anaya
annenin ellerine sağlık canım lazanya ya bayılırım çok güzel bir görüntüsü var tadıda öyledir buralardan sevgiler selamlar

nanekokusu dedi ki...

iyi akşamlar canım kalıp aynı bu kalıpla bu aynı pastayı yapabilirsin ha bu ara un kurabiyesini hiç denemedim oğlu çok sever en kısa zamanda yapıp ekliyecem güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgi ve selamlarımı yolluyorum..

hdidem95 dedi ki...

marifetli hanımın hali bi başka maşşallah hamuru bile kendin açmışın eminimki şahane olmuştur asiyecim ellerine sağlık sevgiler

nanekokusu dedi ki...

yeni yıllını kutlar ailenle birlikte sağlıklı nice senelere sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Betül İnce dedi ki...

Ben zaten o makinaya bayılmıştım hatta kıskanmıştım hatırlarsan neden benim yok diye:))
Enfes görünüyor Asiye'ciğim, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

nasıl yani haşlamadın mı?

Asiye dedi ki...

Sevgili Adsız, blog adresini vermiş olsaydın bloğunu ziyaret etmekten keyif alırdım. Blogger değilsen elbette cevabı buraya da verebilirim fakat ismin ilede hitap edemiyorum :)
Evet haşlanacak tabikide. Fakat ben yazmayı unutmuşum, hemen ekliyorum. Standart yapılan işlemler yazarken bazen atlanabiliyor. Çok dikkatlisin ve ayrıca teşekkür ediyorum uyarın ve ziyaretin için.
Sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...