12 Kasım 2009 Perşembe

PANCARLI RENKLİ SALATA

Tabiattan şifamızı alarak kırmızı pancar ile tanışmaya, tanıyorsanız bu muhteşem bitkinin tüm özelliklerini yakından incelemeye ne dersiniz?
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek kış aylarının müzmin hastalığı gribe yakalanmadan yaşamak ister misiniz?
Mide ve bağırsaklarınızı rahatlatarak gaz sancısından kurtulmaya ne dersiniz?
Kanınızı adeta yıkayarak mikroplardan arınmak nasıl olur?
Karaciğerimizi mutlu etmek, cildimizi güzelleştirmek, sinirlerimizi sakinleştirmek de artık çok kolay…
En önemlisi aynı anda, şeker hastalığı, verem ve kanserden korunmak!
Nasıl mı?
Kış mevsiminde her akşam sofralarda kırmızı pancar bulundurarak.
Şeker hastalığına karşı koruyor ancak şeker hastası olanlara içerdiği yüksek şeker miktarından dolayı zararlı. Şeker hastaları kırmızı pancarı tüketmemeli! Yüksek tansiyonu olanlar az miktarda tüketmelidir.
Kırmızı yuvarlak, tatlımı tatlı, harika olur salatası.
Turşusu ise anlatılamaz, yaşanılası bir lezzet. Tavsiye ederim, ben turşusunu da yaptım. Arşivde yayınlanmayı bekliyor.

Malzemeler:

Yarım kg.kadar kırmızı pancar

1 yemek kaşığı sirke

bir tutam tuz

1 limon suyu

4 diş sarımsak

3 adet patates

Maydanoz

1-2 baş soğan

tuz

Büyüklüğüne göre 3-4 adet havuç

Sıvı yağ

Haşlanmış bezelye

7-8 kaşık yoğurt ve 1-2 kaşık mayonez

Hazırlanışı:

  • Pancarlara bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı sirke katarak kabuklarıyla yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede patatesleri de kabukları haşlıyoruz.
  • Haşlanan pancarları sudan çıkararak ılınınca bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyup yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz. (Haşlanma suyunu tel süzgeçten süzüp kavanoza doldurarak daha sonra içmek üzere saklanabilir)
  • Doğranmış pancarları bir kaseye alarak üzerlerine limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz katılırak her tarafına değmesi için güzelce harmanlanır ve beklemeye bırakılır.
  • Haşlanmış patateslerin kabukları soyularak çatal ile ezilir.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve tuz katılarak üzerine sıvı ağ gezdirilir iyice harmanlanır.
  • Havuçlar iri rendelenir ve yağda hafif sotelenir.
  • Servis tabağının üzerine çember kalıp koyarak en alta patates karışımının yarısı serilir.
  • Üzerine bir sıra pancar serilir.
  • Patatesin diğer yarısı pancarların üzerine serilir.
  • Üzerine sotelenmiş havuç serilir.
  • Havuçların üzerine bezelye serpilir.
  • En üstede tekrar bir sıra pancar dizilir ve pancarlar kasesinde kalan sarımsaklı limon suyu en üstteki pancarların üzerine gezdirilir.
  • Bir kasede 7-8 kaşık yoğurt ve 1-2 kaşık mayonez karıştırılarak servisden hemen önce üzerine dökülür.

Şifayen afiyet olsun :)

12 yorum:

Canan dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.

Sevgiler
Canan

Asiye dedi ki...

Canancım, teşekkür ederim. gerçekten çok lezzetli.
Sitene yorum bırakamıyorum, onun için buraya yazdım cevabı.

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem görünüyor ellerine sağlık...ayrıca yeni sayfama bıraktığın güzel yorum için teşekkürler...sevgiler...
Hatice
http://www.lezizbilgi.com

Hülya dedi ki...

Nefis görünüyor Asiye'ciğim ellerine sağlık.
Geçen hafta ben de yaptım pancar turşusu, salatalarda çok güzel oluyor.
Sevgiler

Tombuk dedi ki...

Ayyy çok güzel görünüyor Asiyeciğim. Ellerine sağlık. :)

yeşim dedi ki...

görüntü harika

ellerine sağlık
sevgiler

cahideninelleri dedi ki...

Merhaba Asiye Şu üstte görünen mutfak benim deme sakın:) eğer Ankarada isen böyle mutfağı olan bir evin fiyatını tahmin edebiliyorum:)6 senem geçti Ankara'da ben etlikteydim.Eryaman'da evim yapılacak inşaallah.Çok seviyorum Ankarayı.Yoksa yanlışmı anladım?Başka bir yerde mi oturuyorsun bilgiler çok açıklayıcı değil.
Ne önemi var,ben şimdi mardin Kızıltepedeyim.bak nerden nereye:)Olsun burada da güzel hatıralar bırakacağım inşaallah.Rabbim sağlık sıhhat versin, bir gün herşey gelip geçiyor.sayfalarını biraz dolaştım,Kayda değer tariflerin var ellerin dert görmesin.Allah'a emanet olasın...

mutfaktakizaman dedi ki...

merhaba cok lezzetli gorunuyor ellerinize saglik...

lemanice dedi ki...

balıııııım ben geldim.ne güzel şeyler yapmışsın ben yokken.sevgilerimle burçtaşın:)

SıcakPaylaşımlar-Aysel dedi ki...

Asiyeciğim salata tablo gibi harika ellerine sağlık... Bu arada çok geçmiş olsun Sibelin yorumlarında gördüm kaza yapmışsın... Neyseki iyisiniz. Oğluna ve sana tekrar geçmişler olsun... Öpüyorum sevgiyle...

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Asiyecim salatan harika görünüyor, ben de çok severim bu tarz salataları, tarif senin olunca da gözüm kapalı denerim mutlaka. Çok öpüyorum seni...

primaluce dedi ki...

Merhabalar,

Size ve sizin gibi yüksek ziyaret sayısına ulaşmış bazı blog yazar ve yöneticilerine Olivias’ı tanıtmak üzere bir tadım günü düzenlemek istiyoruz ve 15 Aralık Salı günü saat 18:00’de sizi Olivias’a davet ediyoruz. Karın tokluğuna çalışıp, o gün tadacağınız lezzetler ve restoranımız ile ilgili yorumlarınızı blogunuzda paylaşırsanız çok memnun oluruz .

Olumlu ya da olumsuz cevaplarınızı lütfen emre@leftclickprojects.com adresine gönderirseniz seviniriz.

Olivias Pizzeria olarak 1 Haziran 2009’dan beri Levent’te açtığımız restoranımızda geleneksel tariflere sadık kalarak, menümüzün tamamını kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Odun ateşinde ince hamurdan orijinal New York usulü pizza yapan ve bu pizzayı evlere servis yapan belki de Türkiye’deki tek restoranız.

Pizzalarımızın dışında başlangıçlardan enginarlı ıspanak sos ve alfredo sos çok tutulan iki ürün, onların tarifi tamamen bana ait, bir de tatlılarımız çok iddialı, tatlılarımızı Amerikan Başkonsolosluğunda işlettiğimiz kafeteryamızda yapıyor Executive Chefimiz Dursun Ali Köse, Dursun Bey bizim Washington’daki patisserie’nin de executive chefi idi, pasta milli takımına senelerce hizmet vermiş, eğitmenlik yapmış, senelerce televizyon programları olan bir üstattır. Bir de herkesin tutkunu olduğu acı sosumuz ve pul biberimiz var, bazı müşteriler onlar masaya gelmeden pizzalarına başlamıyorlar…

Pizzamızın özelliği hamuru, gramajı ve elbette ki odun fırınında pişiyor olması. New York usulü yapıyoruz, yani kalın kenarlı ve ince hamurlu, pizzanın üzerinin malzemelerini biz kendimiz getirmiyoruz, ithalattan yeteri kadar bıktığımız ve halihazırda birsürü getiren firma olduğu için, peynirlermizden bazıları Türkiyede olmayan ürünler, Amerikadan geliyor, ama zaten üzerindeki malzemeler en kolay kısmı, kaliteli malzeme kullandıktan sonra problem çıkma ihtimali yok…

Pizza Ala turca ve Pizza Akdeniz’in dışında türk lezzetinde pizzamız yok, onların malzemesi de piyasada olan malzemeler(bir tek zeytinimizi Manisadan getirtiyoruz)

Ünlü misafirimiz çok çünkü bizim muhit ünlü kaynıyor ama onların isimlerini vermek etik olmaz diye düşünüyorum. Özellikle yönetmenler ve dizi oyuncularının mekanı olduk şimdiden, az ama öz müşterimiz var.

Bugüne kadar olumsuz tek eleştiri almadık lezzetimiz hakkında, gelen misafirlerin çok büyük bir kısmı hayatlarında yedikleri veya Türkiye’de yedikleri en iyi pizza olduğunu iddia ediyor. Çok gezen, çok bilen, çok yiyen insanlar da bu seneki pizza değerlendirmelerinde İstanbul’un en iyi 10 pizzası listesine gireceğimizi söylüyor, gelen misafirlere yazdırdığımız bir defterimiz var, yorumlar müthiş…

Bizimle ilgili daha fazla bilgiye ve restoran menümüze www.oliviaspizzeria.com adresindeki websitemizde ulaşabilirsiniz.


Olivia's Pizzeria:
Başlık Sokak No:22A Levent
İstanbul Türkiye
www.oliviaspizzeria.com
pizza@oliviaspizzeria.com
tel: +90 212 284 57 24
fax: +90 212 284 56 06
cell: +90 532 313 30 59

saygılarımızla,

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu