11 Eylül 2009 Cuma

HOLLANDA'DAN GETİRDİKLERİM

Uzun bir aradan sonra MERHABA; 2 aydan fazla mutfağıma yazmadım. Yokluğumda mesaj bırakan ve günde 250 ye varan ziyaretci artışını yapan dostlara binlerce kez teşekkür ederim.
İşte geldim, yükledim biriktirdiklerimi heybeme geldim.
İÇİ SEVGİ DOLU KUTULARINIZ VAR MI?
Bir paket ki sevgiyle hazırlanmış. Maddi değerden çok manevi değer haz verir insana. Alınca hissedersin sevgiyi. Manevi değer bir inceliktir sonradan görüp kafdağına çıkmayanlar için. Alıp mutfak balkon camının önüne, yere bırakılmaz mesela paket. Kullandığını göstermektir en güzel teşekkür. Değer verildiğini anlarsın. Hayata maddi bakanlar bunu asla bilemezler. Hep bir burun kıvırma vardır aldıkları paketlerde. Ne bekliyordun ki diye soruyorum kendime. Bir kez aldanırsan suç onun, ikinci kez aldanırsan suç senindir. Yusufcuk'un olumsuzluk ekini takınmıştı işte. Balkon camının önüne bırakılmış paket, kullanıma açılmadan 2 gün orada kaldığında suçluydu. Oysa yusufcuk, o beyaz boyunda görünmediğinde ben suçluydum. Çekmeceye hapsedilmiş yusufcuk böceği ne hissediyordu acaba?

İnsanları tanımak kısa sürede olmuyor. Ya görmezden gelirsin, ya esnek olursun. Küçüksen küçük düşürülmeye aldırmaz, çıkarcıysan umursamazsın. Seviyorsan, değer verdiğin kişinin kırılma ihtimali bile seni üzer. Akıl; doğru ile yanlışı, yalan ile gerçeği ayırır. Zeka ise akla yakın bir terimdir. Bir olayı anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir zeka. Başlangıç tam bir fiyaskoydu. Örselenmiş kişiliği hava atacağı kişiye yasakları kaldırmış, birine ayrı diğerine farklı davranırken, güller balkon camının önüne yere bırakılmadan vazoya konmuştu :)) Biriyle dalga geçerek, diğerinin gözünde büyüdüğünü sanması; külfet olarak gördüğü güllerin ağırlanmasında, anlaşılmasın diye açığını kapama çabasıydı aslında dalga geçmeler. Yusufcuk ve hiç değinilmeyen binbir çeşit takının ağırlanması ise, onlar için değil kendisi için bir terapiydi aslında. Hele ki yalanla sonlanması bir facia. Yalan söyleyeni sevmem derken, kendini kurtarmak adına yalanla noktalanan sözler. Dalga bile geçsen usturuplu geçeceksin, sonunda kendi yalanının içinde boğulmadan. "Yapamadığını, olmadığını" söylediği halde yusufcuk, üstelik "ben olsam bunu bu şekilde ikram edemem" de dediği halde, yenisini yapmakta ısrar etmezken "Yenisini yaptık" yalanını söyleyip, kendi yalanında boğuldu. Fakat güller öyle bir yerdedir ki, bırakılan vazodan öte bir mütevazilikte, ulaşamayacağın kadar güzeller... Her laf kalabalığında, zeka ve akıl önderliğinde anladılar, kavradılar. Yusufcuğu onaylayıp, yemeyerek de çözümlediler. Akıl doğru ile yanlışı, yalan ile gerçeği ayırır. Minik yanıklar ise yenisi değil diyordu ve madem yenisi yoktu uzatmanın yanlış olduğunu söylüyordu akıl :))) Çünkü güller senin evinde, sorumluluk da sendeydi :)))) "Yenisini yaptık" yalanından sonra kimi yadırgamış olabilir güller? Kimi çözümlediler acaba :)))
Güller ki, nerden gelip nereye gittiklerinin bilincinde...
Tüm rahatsızlıkları da alıp üzerlerine, ezdiğin yusufcuk gibi bahçeye de çıkmaya hazır mütevazilikte..
Gerisini ben nasılsa görmeyeceğim,
Hadi devam et yalanlarına kendini akla...


Ve küçük bir hikayeden sonra heybemdeki Hollanda'dan gelenler...
Pürmüz (Creme Brulee)

Ev tipi çikolata şelalesi

Makarna Kesme Makinası

Minyatür Mutfak terazisi
Mutfakta yer kaplamıyor, askıya asılabiliyor.
( boyundan büyük işler yapıp 1 gr. - 3 kg. arası tartıyor)



Yumurta pişirme kalıpları

Harf Kesme Kalıpları (5 *5)

Kahve keyiflerinde fincan kenarına takabileceğimiz kurabiye kalıpları
ve
6 kenarlı 6 değişik kesme kalıbı tek parça

Mutfak aplik (moduradam)

Brownie kalıpları (10'lu set)

5 yorum:

müjde dedi ki...

Bütün cicilerini güle güle kullan.Hepsi birbirinden kışkırtıcı.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

asiye ne güzel şeyler almışsın ve hoşgeldin güle güle kullan hepsini..

Dilek Mutfakta dedi ki...

canııımmm hoşgeldin,derler ya yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat diye artık hollanda maceralarını bekliyoruz,bu arada harika malzemeler almışsın iyi günlerde kullan lazım olursa isteriz:))) sevgiler...

nanekokusu dedi ki...

merhaba canım,
hoş gelmişsin sefalar getirmişsin dillek arkadaşımızın dediği gibi yediğin içtiğin senin olsun artık görüklerini gezdiğin yerleri bize anlatırsın bu güzel malzemelerle pasta yaptığında artık bizi kahveye çağırırsın iyi günlerde kullanırsın inş. sevgiler selamlar....

lalelimutfaklar dedi ki...

asiyecigim sen buralara kadar geliyorsunda ugramiyorsun ya. askolsun. malzemelerini gule gule kullan canim selamlar

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...