11 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA ve BEN BURADA SİZİNLE RÖPORTAJ YAPIYORUM, ANNEM RÖPORTAJI TELEVİZYONDAN İZLİYOR :)))


Denenmesi gereken güzel bir hamur, değişik şekillerde uygulanabilir. Ben bugün bu şekilde uyguladım

Malzemeler:
1 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin (yumuşak)
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
  • Bütün malzeme katılarak yunuşak bir hamur olana kadar un katılır.
  • İstenilen şekil verilerek yumurta sarısı ve sıvıyağ karıştırılmış sos üzerine sürülerek 190 derece fırında 35 dk. pişirilir.
  • Ben hamuru el değmeden makinada yoğuruyorum.



Fotoğraf çekmek ise olay oluyor. Kızım yanımdayken yapım aşamalarını kızıma çektirebiliyorum fakat "annem beğenmiyor çektiğim fotoğrafları" diye bir yazı yazmış, gülmekten öldüm, nede güzel anlatmış :) Çünkü çekim sırasında, "çekemiyorsun sen" diyerek alıyordum makinayı elinden :) Tabii ki ellerim bulaşık değilse :))) Kızımın yazısını okumak isterseniz TIKLAYIN :)))) (Metecan kızımın fotoğraf makinasının isimdir) Aslında kızım sanatsal fotoğraflar çekmeye başladı ve bugün FOTOĞRAF GALERİSİNİ gezdiğimde hayran oldum. Bu fotoğraflardan sonra yemeklerimi gönül rahatlığı ile kızımın çekimine bırakabilirim artık :)))
Kızımın fotoğraf galerisini gezmek için TIKLAYIN

8 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık ne kadra değişik bir şekli var ben severim böyle değişik şekilli börekleri en kısa zamanda denemek istiyorum sevgiler

HÜLYA dedi ki...

asiyecim kızının yazısına bayıldım valla.. ne gzüel anne kız böle diyalog içinde olmanız...allahım daim etsin..

rahat bırak kızı alma elinden makineyi annesi gelişimini engelleme bakiiiim aaa...geleceğin fotografcısı karşında duruyor daha ne istiyon... bırak kendi özgür tarzını yaratsın.. :)

sevgiler canım .. bu arada poğaçalarda süper. eline sağlık

Unknown dedi ki...

ŞEKİLLERİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ ASİYE ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK KOCAMAN ÖPTÜM SENİ

sibellebutikpasta dedi ki...

Asiyecim tam aaa ne güzel şekli var sorayım nasıl yaptığını diyodum sayfayı kaydırınca yapılışının resimlerini gördüm, çok hoşuma gitti, denerim ben bunu:-)))
Canım kızının yazısını okudum, çok keyifli bir yazıydı, aynı durum bizim evde de yaşanıyor, tek fark benim kız henüz ben çekim yapana kadar bekliyor yemek için:-))) Valla şekerim bırak kız çeksin güzel güzel, bazen ben çektirecek adam arıyorum da bulamıyorum, bulmuşsun en güzelinden fotoğrafçıyı kesme kzın önünü:-))))))

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Önünü nasıl kesebilirim arkadaşlar, kendisini ispatladı önüme geçti koşuyor :)))) Hem benim metecan'ım (profosyenel bir makina)da yok, ben Sony Cybershot'la idare ediyorum kendimi :)) metecan'ın ayarlarını dahi bilmiyorum :))) O beni küçümsemiş aslında neden bana yükleniyorsunuz bööleee :)))))))))))
Hep hayal etmişimdir sokak çocukları, dünya çocukları fotoğraf sergisi açayım diye, fakat kızım çekimlere başladı, onunla gurur duyuyorum..

sibellebutikpasta dedi ki...

Nazımız sana geçiyo, kızdırıyoruz canım yaa:-)) Benim de aynen senin gibi bir hayalim var taaa okul yıllarından kalma, el ele verip gideriz bir fotoğrafçılık kursuna sonra ver elini sokaklar:-)))))Canım seni sobeledim bana bir uğrayıver
Sevgiler.

lemanice dedi ki...

tarif çok güzel şekile 10 üzerinden 10 verdim.sevgiler

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA EKMEKLERİ SORMUŞSUNUZ BEN O EKMEKLERİN ÜSTÜNÜ ÇİZMEDİM BELKİDE İNANMASI ZOR AMA BEN HİÇ ÇİZMEDİM KENDİLİĞİNDEN ÖYLE OLDU
BEĞENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

SİZİN POĞAÇALARDA ÇOK GÜZEL OLMUŞ ŞEKŞLLERİDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ

MARMARİSTEN SEVGİLER

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...