5 Kasım 2008 Çarşamba

VİŞNE JÖLELİ PUDİNG


Malzemeler:
Puding için:
1,5 kg.süt
300 gr.şeker
vanilya
150 gr.mısır nişastası
Jöle için:
2 paket tart jölesi (ısrarla bu jöleyi tavsiye ediyorum. Diğer jölelere göre daha kullanışlı. Yalnızca sade türü var, siz hangi meyve ile kullanacaksanız o meyvenin suyu ile yapıyorsunuz. Hem pratik hem ekonomik hemde miktar olarak daha fazla çıkıyor. Ebatı küçük bir jöle, vanilya pakatleri gibi ufak pakette satılıyor. Boyuna posuna bakarak aldanmayın boyundan büyük işler yapıyor)
Ben vişne kullandım, dodurucuma vişne koymuştum, vişneler çözüldüğünde kapta suyu birikti. Bu suyuda jöleyi renklendirmek için kullandım
Jöle paketinde 2 silme kaşık şeker demiş ( ehh işte işgüzarlık yapacağım ya, vişnenin ekşi olmasından dolayı şeker az gibi düşündüm biraz daha şeker ilave etmeliyim dedim ve olanlar oldu :(
Vişne taneleri
Hazırlanışı:
  1. Süt, şeker ve vanilya tencereye konarak kaynamaya bırakılır.
  2. Ayrı bir kapta mısır nişastası az su ile inceltilir.
  3. Süt kaynayınca nişasta ilave edilerek istediğimiz koyuluğa gelince kapatılır.
  4. Bardaklara doldurularak bardaklar eğri bir şekilde tutularak soğuması beklenilir :(
  5. Bu arada bir tencerede tart jölesi, üzerinde yazıldığı şekilde hazırlanır. 2 paket tart jölesi 6 bardak doldurdu.
  6. Estetik bir şekilde eğri olarak soğumuş olan ve pudingimizin üzerine 5-6 adet vişne tanesi konularak üzerine jöle dökülür.
  7. Üzeri arzuya göre fındık, fıstık, ceviz yada dondurma ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun

1 yorum:

Eylül dedi ki...

amanda aman neler hazırlamış benim arkadaşım hele vişneli puding çok şık ellerine sağlık..istanbul buluşmasına sen geliyorsan ben gelemiyorum demek olmaz bu fırsatı kaçırmam asla:) bu arada söz sana tiramisu yapıp getireceğim kıyamam sana madem beğendin umarım tadınıda beğenirsin
öpüyorum canım benim görüşmek üzere..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu