6 Kasım 2008 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ


Ölçülerden şaşmazsak tam kıvamda olan tavukgöğsü ve çikolata sos asla vazgeçemeyeceğim tariflerimin arasında. Değişik konseptlerde uygulanılabilir. Daha sonra kedi dili ile denemek istiyorum. Çünkü kıvamı o kadar yerinde ki, sizi asla üzmeyecektir. misafirlerim kalabalık olduğu için aşağıdaki ölçünün 2 katını kullandım. Ve yuvarlak olmayan köşeli borcam kullanılmasını öneririm. 2 kat ölçüden 35*24 ve 18*18 ve 14*14 ölçülerinde 3 adet borcam doldurdum. Tek ölçüden uygun genişlikte borcam kullanılmasını öneririm.
Malzemeler:
Krema Malzemesi:
1 kg. süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
75 gr. margarin
1 paket vanilya
İsteğe bağlı 1 adet damla sakızı(ben kattım)
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi(ben kattım)
Çikolata sos için:
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı kakao
75 gr. eritilmiş margarin
1 paket vanilya
Yapılışı:
  • Dikdörtgen borcamı ıslatarak fazla suyu süzdürüp borcamımızı buzdolabına mümkünse derin dondurucuya koyuyoruz.
  • Krema için süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Unu ayrı bir kaba alıyoruz ve tenceredeki henüz soğuk olan sütten 1-2 kepçe alarak azar azar una katıp inceltiyoruz. (süt ile unu inceltiyoruz demiştim, yalnış anlaşılmış. Bunun için bu maddeyi düzelttim. İnceltme esnasında süt soğuk olacak)
  • Süt ve şeker karışımı kaynadığında hızlı karıştırarak inceltilmiş unu ilave ediyoruz.
  • Göz göz olup yeterli kıvamı aldığında ocağı kapatıyoruz.
  • Sıcakken içine margarin, vanilya ve portakal kabuğu rendesini katarak yağ eriyene ve pürüzsüz bir hal alana kadar mikser ile çırpıyoruz.
  • Borcamımızı buzdolabından çıkartıp kremayı borcama döküyoruz.
  • Soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu arada nefis çikolata sosu yapmaya başlıyoruz.
  • Yumurta ve şekeri rondoya koyarak çırpmaya başlıyoruz.
  • Kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Margarin ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  • (Yumurta sevmeyenler hazır çikolata sos kullanabilir. Sos ılınıncaya kadar kabuk tutmaması için arada karıştırılır)
  • Çikolata sosu soğuyan krema üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletilir.
  • Kare keserek hindistan cevizi ile servis yapabiliriz.

8 yorum:

Disalce dedi ki...

canım ellerine sağlık..

çok severim sütlü tatlıları..nefis görünüyor...

SOFRAM dedi ki...

Canım maşallah, dünden beri bir sürü tarif eklemişsin, hepsi de harika görünüyorlar, çok ta güzel sunmuşsun, ellerine sağlık Asiye'ciğim, öptüm sevgilerimle...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Çok güzel bir tarif, hem hafif hem de göz doyurucu çikolata sayesinde:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Asiye Hanımcığım. Blog Manşetten başlıklara tek tek giriş yapıyorum. Sizi de atlamadım. Obama ve sufleyi gerçekten merak ettim. bende Obamaya şöylee inceden inceden hayranlık duyuyordum. Gerçekten Klas, karizmatik, çok sempatik, aşağıdakiler ve yukarıdakiler demeyen bir zihniyete sahip oldüğunu düşünüyordum. Takiii seçimlerden önce birkaç oy için Ermeni Lobisine Soykırımı tanıyacağını kabul edeceğini ve bu konuyla yakından ilgileneceğini söyleyene kadar. Oysaki Kökler dizisini büyük bir acıyla seyrederken ben haklıyı haksızı, ezileni görerek ve düşünce olarak ırklarının savunucusu oldum. Halende öyleyim. Beni çok şaşıttı. Ve üzüldüm açıkçası. Neyse göreceğiz bakalım...
Bu arada kekler, kuplar ,tavuk göğüsleri nefesimi kesti. Anlatım çok güzel, bir okadarda görüntü, e lezzetini tahmin edebiliyorum. Sağlıcakla kal canım...Kiana

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel gözüküyo annecim. Şimdi çok eksikliğini hissettim, yurtta çıkmıyo tavuk göğsü en son seninle yemiştim :( Bi ev kahvaltılarımızı özledim diye düşünüyodum -özellikle o reçelleri nasıl bırakıpta burda küçük hazır paketlerden yediğime ben de anlam veremiyorum :) Bir de akşam yemeklerimizi diyodum, taze fasülye yaptığında çok sevinçli bi akşam yemeği olmazdı ya hani, onun tadını bile özledim gerçekten :) Gerçi sen sevmesen de en güzel bol salçalıyken seviyorum ben fasülyeyi. Ama şimdi tavuk göğsünü görünce tadı da ağzıma geldi, tatlılarını da özlediğimi farkettim. Gerçi artık çok abartmıyoruz tatlıyı falan, bu yurt ortamındaki damak tadının eksikliğinden faydalanıp :) Evde olsam bu harikaların tadına bakıcam diye verdiğim kilonun bide üstüne alırdım galiba :)

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Aman Allahım kimler gelmiş kimler mutfağıma :) Canım kızım, bitanem, prensesim :) Az kaldı gelmene, sen gel ben sana tavukgöğsü yaparım bitaenm :) Evet bundan önceki tavuk göğsü yemem seninle birlikteydi, Hiç unutmuyorum içinde tavuk parçaları aramıştık hahahaa :))))))))))) Ama ben o problemi çözdüm, gel de anlatayım :))))))
Canım benim, reçeller öylece duruyo, kimse yokken ben de yiyemiyorum.
Dün seninle konuştuktan sonra ben karar verdim, 1 kerecik yaparım tatlı ona göre, o da canın çok istediği için :) karar verdim ben bundan sonra ot yiyeceğiz artık :)) bana yardımcı olmalısın, sorunum büyük hahahahaaa çok kilo aldım :))) lahana suyu içeceğim, beni imrendirmek için sende yanımda içeceksin ona göre :))) bunu başka türlü aşamayacağım sanki :)
kocaman kocaman öptüm bitanesii

Ilknur Y. dedi ki...

Merhaba Asiye Hanim..
Benim bi sorum olacak size..

Öncelikle cikolatali Tavuk gögsü cok harika görünüyor.. ;-)) hmmm..
Bende denem istiyorum bugün..

"kahve fincani" dediginiz türk kahve fincani mi yoksa klasik kahve fincani mi?..
Biraz daha büyük olan mi yani..

Ben almanyada yasiyorum, yanlis olmasin diye bi sorayim dedim..

Yanitiniz icin simdiden tsk'ler...

Iyi Pazarlar..

Ilknur Y..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

İlknur'cuğum hoşgeldin mutfağıma. Malzemelerdeki kahve fincanı diye tanımladığım ölçüler, türk kahve fincanı ölçüsüdür. Burası da Türkiye olduğu için diğer klasik fincan ölçüsünü biz su bardağı diye tanımlıyoruz :) Kolay gelsin

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...