6 Kasım 2008 Perşembe

CEVİZLİ KEPEK EKMEK

Malzemeler (900 gr. için)
Sinbo ekmek makinesi
1+2/3 kap ölçek su
2 küçük kaşık ölçek tuz
2 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek toz halinde kepekli un
1 kap ölçek beyaz un
1 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya
2 avuç ceviz
2-3 avuç tane kepek
Yapılışı:
  • Un ve maya hariç tüm malzeme ekmek makinası haznesine konulur.
  • Sıvı karışımın üzeri un ile tamamen kapatılır.
  • En üste maya atılır ve makina 3 numaralı program(kepekli ekmek)+renk orta +somun boyutu 900 gr. ayarlanır ve çalıştırılır.
  • Çeşni ekleme sinyali gelmesinden 15 dk. sonra ceviz ilave edilir. (ben ceviz parçalanıp un-ufak olmasın diye 15 dk.sonra ilave ediyorum)
  • Yumurta az miktarda su ile karıştırılıp program bitmesine 60 dk. kala kabarmış hamur üzerine sürüp tane kepek serpilir.
Kepek Ekmeğinin Faydaları:
Şeker hastalığının denetiminde yarar sağlar.
Kan lipitlerinin yükselmesini önler. Bunun için kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır.
Enerji değeri düşüktür. Kilo almak istemeyenler ve zayıflamak isteyenler için faydalıdır.
Sindirim bozukluklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Kabızlığa karşı koruyucu etkisi vardır.
Kolon kanseri, hemoroid hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Kalın bağırsaklarda oluşan bazı hastalıkları önleyici etkisi vardır.
Cevizin Faydaları:
Kanda zararlı kolesterolun birikmesini önler.
Yüksek kolesterolu düşürür.
Mide gazını giderir.
Öksürüğü keser.
Sindirim sistemi bozukluğunu giderir.
Ceviz, vücudu soğuktan korumak için de yenir. Yorgunlugu ve bitkinligi giderir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu