15 Şubat 2008 Cuma

Sevgililer Günü pastası


İlk Göz Ağrım, Bir tane oğlumun Sevgililer Gününde Anneciğine aldığı GÜL

A nenni nenni
Kınalı kuzum
Büyüdünde de adam mı oldun
Yanağı pembem, dudağı kirazım
Gözü okyanusum iyi ki doğdun
Bu yürek çarpıntısı ömürlük biliyorsun
Büyümedin hiç gözümde
Bebeğim sen ne diyorsun

Sevgili http://eldaninannesi.blogspot.com/un Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 14 için yapmış olduğu Cikolatali-Hindistancevizli Pastadan yaptım fakat Sevgililer Günü Özel pastası olduğu için üst kaplaması kırmızı olsun istedim. Fakat fotoğrafta pembe gibi gözüksede mor oldu :)
Bir sonraki denememde daha uygun bir renk olacağını sanıyorum :)
Kaplama da Dr.Oetker in yeni çıkan bir ürünü diye tanıtım yaptıkları Gourmet Puding in üzümlü-Elma aromalı çeşidini kullandım. Bu pudingin sade pudinglere göre daha yoğun kıvamda olduğunu söyledi satıcı firma. Rengi beyaz olduğu için (gıda boyalarına da çok karşı olduğumdan dolayı) doğal olarak bu rengi nasıl elde edebileceğimi düşündüm. Deepfrezemde olan vişneler geldi aklıma. Vişnelerin buzunu çözdürdükten sonra blender ile püre yaptım ve kaynamakta olan Gourmet Pudinge kattım. Puding paketi üzerinde 500 ml. süt ile hazırlanacağı yazılıydı. Vişne püresi ilave ettiğim için sıvı oranı yükseldiği için sanırım, satıcı firmanın tanıtımını yaptığı koyuluğu elde edemedim. Fotoğrafta da görüldüğü üzere pastayı kalıptan çıkardığımda üst kaplamada kaymalar oldu. Daha değişik ürünlerle daha kıvamlı kaplamalar kullanılabilir aslında.

13 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canısı hep güllerin en güzelini her zaman sevdiklerinden almak nasip kısmet olsun sevdiklerinle nice senelere canımın içi o pastaya bende bayılmıştım seninkiside tam sevgililer gününe yakışır olmuş ellerine sağlık bitanem sevgiler

Dilek Mutfakta dedi ki...

asiyecim süpersin nasıl güzel bir pasta olmuş eline sağlık.valla senin muhitindeki fırıncılara acıyorum garipler işsiz kalacak ne dersin?

Adsız dedi ki...

Pembe pembe çok şık olmuş ellerinize sağlık.Mutlu hafta sonları

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
valla harikasin, yapacagim demistin ama bu kadar da cabuk olacagini tahmin edememistim, senin hazirladigin sekliyle de cok güzel olmus, ellerine saglik canimcim.

Bende gecikmeli olarak senin sevgililer gününü kutluyorum. Senin oglun sana gül almis, benim kizimda bana bir resim yapmis okuldan gelince bana onu hediye etti ve ben cok mutlu oldum, en güzel hediyem oydu.

Selam ve sevgilerimle..

www.illedeyemek.com dedi ki...

eline sağlık canım nefis görünüyor...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

illedeyemek blogcu arkadaşım, sayfan hazır değil sanırım. sunumlarını göremedim. Ziyaretin veiçin teşşekür ederim

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Tekrar ben geldim canim,
pastayi begendiginize cok sevindim, sevilmeyecek birsey de degil ya dimi? Senin de tekrar ellerine saglik, bu arada sen bu pembe kaplamayi nasil yaptin yani ne kullandin? Resimden bir türlü cözemedim de onun icin sordum.

En son yorumla ilgili bu Hilal arkadasimizin sayfasi blogcu'da. Adresi ise söyle: www.illedeyemek.blogcu.com, kendisine böyle ulasabilirsin, benimde tanidik arkadasim olur da onun icin söyledim.

. dedi ki...

SEVGILI ASIYE HANIMCIM:)
O güzel yorumunuz bana gercekten enerji verdi,bu gün ihtiyacim olan enerji vitaminlerimi sizden aldim,cok cok tesekkürler,sevgiler.
Her zaman beklerim,sevgili asiye hanimcim:)
IYI HAFTA SONLARI DILIYORUM

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Kevserciğim, sorunun yanıtını gönderileri düzenle yaparak yazdım canım.
Görüşmek üzere..

Adsız dedi ki...

çok güzelgörünüyor canım bir dilimde ben alabilirmiyim?yetim kız

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Yetim kız, hoşgeldin canım. Tabii ki alabilirsin ne demek :)herkese yetecek kadar var+ senin dilimini ayırmıştım zaten :)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15 http://nasibim.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler...

_______________________________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

17.02.2008 - 23.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://dogada.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''15" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...


canısı güzel tariflerini bekliyorum çok öptüm sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Canım pastan harika olmuş, ellerine sağlık, sevdiklerinle birlikte daha nice güzel günler diliyorum canım...
Sevgilerimle öptüm...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...