15 Şubat 2008 Cuma

Cevizli Tahıl Ekmeği 700 gr.


Ekmek Yapma Makinası ile:

1+1/8 kap ölçek su(kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek tahıl unu
2,5 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya
PROGRAM: 1.NORMAL BEYAZ EKMEK
Cevizli Tahıl Ekmeğin Faydaları:
Tahıl ekmek faydaları ile bir olup, ceviz ilavesi ile ek olarak cevizin faydaları da eklenmiştir :)
Cevizin Faydaları:
Yüksek kolesterolü düşüren ceviz, damar tıkanıklıklarını ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı oluyor. İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi geliyor.

4 yorum:

Güldenceninmutfagi dedi ki...

BRAVOOOO ELINIZE SAGLIK.

Kevser dedi ki...

Tekrar ben geldim,
sonradan gördüm bu güzelim ekmekleri, hepsi birbirinden lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik diyorum. Bu kadar ekmegi bir günde yemek icin mi yaptin yoksa bunlar birkac gün dayaniyor mu size?

Asiye dedi ki...

Kevserciğim, bu kadar ekmeği elbette bir günde yiyemiyoruz :) Cuma günü arkadaşlarım vardı branch verdim. Ekmek çeşitlerinin olduğu branchı çok seviyorum. O gün ekmek makinam sabaha kadar fırın misali çalıştı :) Bu ekmekler dışarıda 3 gün dayanıyor fakat ben deepfrezeye kaldırıyorum, kullanılacak kadar dilim çıkartıp ilk günki tazeliğinde sunulabiliyor.

SOFRAM dedi ki...

Asye'ciğim merhaba canım, ekmeklerin hepsi birbirinden lezzetli, çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık canım...Afiyetler olsun..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu