Malzemesi:
Hamur için
250 gr. margarin (yumuşak)
250 gr. margarin (yumuşak)
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
Kreması için:
1/2 kg.süt
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Kullanılan Meyve rengine uygun Jel(muz & çilek & kivi aromalı vs)
Yapılışı:
Margarin, yumurta, kabartma tozu, toz şeker, vanilya ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.(buzdolabında 1-2 saat bekletilirmiş fakat benim her zaman acelem olduğu için beklemeye hiç tahammül edemiyorum)
İyice özleşen hamur tart kalıbına konup, ortadan bastırarak büyütülür ve kalıp şeklini alması sağlanır. 2-3 yerine çatal batırılarak hamurun çok kabarması önlenilir.
200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Krema için süt, vanilya ve şeker kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta yumurta ve un inceltilerek süt kaynamaya yakın 1-2 kepçe yumurtanın üzerine katılarak ısının yumurtaya geçmesi sağlanır..
Kaynayan süte yumurta+un karışımı katılarak koyu bir hal alana kadar karıştırılır.
Jel pakette yazıldığı üzere hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Ilık krema pişmiş olan tart hamurunun çukur kısmına sürülür.
Kremanın üzeri mevsim meyveleri ile süslenerek meyvelerin üzerine jel dökülür.(jel soğutulurken sürekli kontrol edilmeli sıvıdan katı hale dönüşme anında dökülmelidir. Çünkü katı bir jelin yayılma durumu olmadığı gibi, sıvı jel yerlere akabilir :) )
12 yorum:
Harika bir tart olmus,rengarenk ve cok hos,ellerine saglik canim.
Offf nefis görünüyorrrr.Ellerinize sağlık sevgiler
Asiyecim canım benim ellerine sağlık özel hazırlanman beni çok mutlu etti harika bir tarif mutlaka deneyeceğim güzel sözlerin içinde çok teşekkürler canım
aksi gibi bilgisayarımda bozuldu neyse hallettik ama çok uğraşmak zorunda kaldım tarifini aldım sevgiler hayırlı geceler canım
Asiye'cim,
iste geldim burdayim, kusuruma bakma sakin ancak sana cevap verebiliyorum, beni sobelemissin, diger bloguna baktim, tesekkür ederim arkadasim, en kisa zamanda yanit verecegim sobene.
Etkinlik icin hazirladigin rengarenk ve nefis görünen tartina bayildim, ellerine saglik diyorum. Üzerinde tüm güzellikler var bence!
Beni linklerine de eklemissin, sagol canim, bende izninle hemen seni ekliyorum!
Selamlar ve öptüm..
Asiye'ciğim bu ne güzellik böyle, harika görünüyor. Ne lezzetlidir kimbilir, bir dilim aldım canım.
Canım sobeni en kısa zamanda cevaplayacağım, şu sıralar biraz yoğunum, öptüm canım, sevgiler...
canım tart müthiş görünüyor.çok lezzetli olmuş.ellerine saglık asiyecim sevgiler
TART NEFİS ELLERİNE SAĞLIK CIM.BENİM PASTAYI SORMUŞSUN BİSKÜVİLERİ BATIRIP DİK DİK DİZDİM.ONLAR BİRAZ KAYDI VEREV KESİNCE BÖYLE OLDU.
SEVGİYLE KAL
Merhaba, komşu ziyretine icabet etmemek olmaz diyerek kapınızı tıklatıyorum. Ayrıca ilk defa blogunuzu gördüğümü de itiraf etmeliyim, çok beğendiğimi de söylemeden geçmeyeyim. Hep güzelliklerin olması dileğimle...
asiyecim gökkuşağı gibi şahane bir tart olmuş ellerine sağlık buarada seni listeme ekledim sevgiler öptüm
selam ziyaretiniz için teşekkür ediyorum tartınız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hoşçakalın
merhabalar profiterol için yapmış olduğunuz önemli uyarılar için teşekkür ediyorum.birdahaki sefere daha dikkat ederek ve püf noktlarınıda göz önünde bulundurarak yapmayı denicem:)ben bu işte pek iddialı değilim gerçi elimden geldiği kadarı ile yapmaya çalışıyor ve öğreniyorum.Güzel yorumunuz da bilgilendirme açısından gayet kaynak sağlayacak.bu arada tart çok güzel görünüyor bende bi gün denicem hemde sizin tarifinizi:)
sevgiler
şu an krizi girdim:) AMAN ALLAHIM ÇOK GÜZELLER:) MAŞAALLAH SİZE:)
Yorum Gönder