Malzemeler:1/2 kg. kuşbaşı et
1 kg. patlıcan(uzun tercihedilmelidir) 2,5 bardak pirinç
5-6 Adet domates
1 Adet soğan
et suyu, tuz, karabiber
çam fıstığı, maydanoz
1 kg. patlıcan(uzun tercihedilmelidir) 2,5 bardak pirinç
5-6 Adet domates
1 Adet soğan
et suyu, tuz, karabiber
çam fıstığı, maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve 3 mm.inceliğinde uzun dilimler halinde doğranıp tuzlu suya yatırılır. Etler haşlanır. Pirinç ılık su ile ıslatılır.
Kalıp halinde çıkarılacağı için şekil olarak uygun bir tencere seçilir.
Haşlanmış et tencerenin dibine serilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış domatesler serilir.
Patlıcanlar kızartılarak domateslerin ve tencerenin kenarlarını öretecek şekilde dizilir.
Ayrı bir kapta yağ ile soğan kavrulur. Islatılmış pirinç katılarak kavrulur ve patlıcanların üzerine dökülerek düzeltilir. 3 bardak etsuyu katılıp pişmeye bırakılır.
Pirinç suyunu çekip demlendikten sonra tencere daha büyük bir servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır.
Fıstıkları yağda kavrulur, fıstık ve maydanozla süslenir.
Üçgen keserek servis yapılır.
Muhteşem bir tat oluyor, afiyet olsun..
1 yorum:
Hoşgeldiniz.
Sitenizde herşey zarif bir izlenim bırakıyor.
Pilavınız da ayrıca çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder