2 Şubat 2008 Cumartesi

ELMALI PASTA


Malzemeler:250 gr.margarin
2 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiğine un
3 Adet elma
1 çay bardağı şeker
Tarçın


Yapılışı:
Elmaların çekirdekleri çıkarılarak soyulur ve rendelenir.
Tarçın ve şeker katılarak pişirilir.
Eritilmiş margarin, yoğurt, karbonat bir kaba konarak hamur yumuşak bir hal alıncaya kadar un katılır. (Ben ekmek yapma makinasına tüm malzemeleri koyarak program 8 ile el değmeden hazırlıyorum)
Küçük parçalar halinde bezeler el ile bastırılarak yuvarlaklar açılır. Pişirilen elmalar içine konarak hamur yarım ay şeklinde kapatılır.
200 derecede hafif pembe olana kadar fırında pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

3 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canım benim hoşgeldin seni aramızda görmek ne güzel çok özlemişim bitanem yorum yazamadım sana ama çok rahatsızdım yeni yeni düzeliyorum şaşkınım inan ne iyi ettin hayırlı olsun çok öpüyorum canısı

Adsız dedi ki...

Elmalı pastanız harika görünüyor. Tadıda öyledir mutalaka gerçekten bayılırım elmalı herşeye. Tarifiniz kolay ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Bunu mutlaka deneyeceğim. Benzer bir tarif yapıyorum çok seviyoruz bakalım sizin tarif göründüğü gibi süper olacakmı. Ellerinize sağlık.
SELİN.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu