23 Haziran 2014 Pazartesi

Ankaralı Yemek Bloggerları S Akademi Mutfağı’nda



Türk ve dünya mutfağının bütün inceliklerini amatör şeflere aktarmak üzere Ankara'nın yeni gözdesi Çukurambar’da S Akademi'yi açan Türkiye'nin pastacısı, özel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt, Ankaralı yemek bloggerlarını ağırladı. Özsüt Şefi Yunus Emre Çetin ile birlikte gerçekleştirilen workshop’ta birbirinden lezzetli yemekler yapılırken, keyifli anlar yaşandı.

 Lezzet tutkunlarını yıllardır şubelerinde ağırlayan Özsüt, yeni açtığı S Akademi’de yemek yapmayı seven herkesi bir araya getiriyor. 21 Haziran 2014, Cumartesi günü düzenlenen etkinliğe katılan Ankaralı yemek bloggerları, Türk ve dünya mutfaklarından seçilen eşsiz tatları Özsüt Şefi Yunus Emre Çetin ile birlikte hazırladı. 

Taze gnocchi, pomodore sos ve taze baharat dolgulu tavuk bonfileden oluşan menünün yapımı sırasında bloggerlar etkinliğin en keyifli anlarını #SakademiAnkarada etiketiyle takipçileriyle paylaşırken, Şef Çetin’den yemek yapmanın püf noktalarını öğrendiler. 

 Dönemsel olarak farklı şefler ve ünlü isimlerin de S Akademi’de eğitimler vereceğini ifade eden Çetin, yemek bloggerlarının eğitimler ve yemekler ile ilgili görüşlerini de aldı ve içinde yemek yapma aşkı bulunan herkesin bu tutkusundan vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizdi. .

 Menünün hazırlanmasının ardından hep birlikte tadım yapan bloggerlar, Ankara için S Akademi’nin büyük öneme sahip olduğunu, Özsüt’ün bu girişim için Ankara’yı seçmiş olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. 

 S Akademi içinde yemek yapma aşkı bulunan amatör ve profesyonel aşçıları yenilikçi, dünya standartlarındaki teori ve uygulama ağırlıklı, daha hızlı, keyifli, yaşayarak öğreten eğitimlerine davet ediyor! 

 www.sakademi.com.tr

Ankara'lı yemek bloggerları S Akademi'de keyifli anlar yaşadık, hem öğrendik, hem eğlendik. S Akademi yoğun eğitim programı ile yemek severleri bekliyor. Eğitimlere katılmak için S Akademi internet sitesini takip edebilirsiniz.
BİZ ÇOK KEYİF ALDIK, SİZ DE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRMEK, HEM ÖĞRENMEK, HEM EĞLENMEK İSTERSENİZ ANKARA'DA TEK ADRES  S AKADEMİ

Özsüt Ankara Çukurambar'da S Akademi mutfağı ile Osmanlı Mutfağı, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Tatlı ve bir çok eğitim ile Ankara'lılara eğitim olanağı veriyor.

S Akademi mutfağı kullanım kolaylığı ve şirinliği ile yemek yapmayı daha keyifli hale getiriyor. Bloggerler mutfakta çalışırken meraklı özsüt konukları, yaptığımız çalışmaları ve bu güzel mutfağı görmek istemeleri ile büyük ilgi gördü. Çok keyifli bir çalışma oldu. Özsüt ve S Akademiye teşekkürlerimi yineliyorum.


Ve Taze gnocchi, pomodore sos ve taze baharat dolgulu tavuk bonfile yapmak için şefimiz Yunus Emre Çetin start verdi :)


 S Akademi'de Şefimiz asistanlarının yardımı ile bu çok zor yemeği büyük bir ustalıkla başardık, öğrendik. S Akademi'de en zor yemeği yapmak bir o kadar kolay.

Menümüz İtalyan Mutfağı'ydı. Dünya Mutfakları püf noktalarını öğrendik. Menümüze  taze baharat dolgulu tavuk bonfilemizi sararak başladık.

 Tavuk bonfilemiz dolapta dinlenirken Gnocchi hazırladık, ilk kez yaptığım Gnocchi hazırlanırken aynı zamanda nasıl bir lezzet çıkacak çok merak ediyordum.

Gnocchi, pomodore sos ile buluştu

 Ve böyle şahane bir lezzet oldu.Taze gnocchi, pomodore sos ve taze baharat dolgulu tavuk bonfile evde hazırlayacağım ve misafirlerime iftiharla sunabileceğim bir lezzet.


Hazırladığımız tabakları afiyetle tattık. Muhteşem bir lezzetti. 

Eğitim bitiminde İtalyan Mutfağı sertifikalarımızı aldık.




S Akademi, Ramazan Ayı'na özel lezzetler ile birbirinden farklı workshoplar sunacak.

Osmanlı'dan günümüze kadar geniş bir yelpazede eşsiz tatların hazırlanacağı workshop programlarına Özsüt'ün usta şefleri ev sahipliği yapacak.
S Akademi Çukurambar'ın Ramazan ayına özel hazırladığı workshop programları, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini günümüzle buluşturuyor. Özsüt'ün usta şeflerinin eğitmenliğinde gerçekleştirilecek workshoplarda; 'Ramazana Özel Lezzetlerin Günümüzle Buluşması', 'Çağdaş Türk Mutfağı Lezzetleri', 'Farklı Tadlar, Uzak Diyarlardan Füzyon Lezzetler' gibi konu başlıkları altında eşsiz lezzetler de katılımcılar ile birlikte deneyimlenecek. S Akademi, bayram tatlılarını da unutmuyor. Bayramlık Baklava ve El Yapımı Bayram Çikolataları workshopları da Ramazan'da S Akademi'de olacak.
Ramazan ayı boyunca devam edecek olan workshop programının 19 Temmuz tarihinde ise özel bir konuğu olacak. Kolay ve lezzetli tarifleri ile bilinen ünlü yemek ustası ve yazar Elif Korkmazel, Ramazan'a özel kendi yemek ve tatlı tariflerini S Akademi Mutfağı'nda katılımcılarıyla birlikte yapacak.
S Akademi, Ramazan Ayı'nda herkesi keyif ve lezzet dolu bir gün geçirmeye bekliyor.







1 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Çok keyifli bir gün oldu.Ayrıca tanıştığımıza çok sevindim :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...