21 Ocak 2012 Cumartesi

3 renkli çikolatalı puding

ilk denememdi, çok güzel oldu fakat daha farklı malzemelerle ve sunumla geliştirmeyi düşünüyorum.
12 kup için
Malzemeler
2 lt. süt
400 gr. şeker
2 paket vanilya
100 gr. mısır nişastası
1 yumurta
150 gr. kuvartur çikolata
10 gr. kakao


Hazırlanışı:
  • Süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
  • Bu arada nişasta ile yumurta 3-5 kaşık süt ile inceltilir.
  • Süt kaynamaya başladığında altı kısılarak 2-3 kepçe sıcak süt nişastaya katılarak sıcaklığın yumurtalı nişastaya geçmesi sağlanır.
  • Nişasta kaynayan süte katılarak hızlı hızlı karıştırılır. Kıvamı geldiğinde ocak kısılır.
  • Puding kısık ateşte pişmeye devam ederken ayırma işini yapmak gerektiğinden, bu aşamada çok hızlı davranılmalıdır. Mutfak terazimiz hazırlanır.
  • Kuvartur çikolata cam bir kaseye alınır. Ayrıca 2 adet boş cam kase hazır edilir.
  • İçinde çikolata olan kase terazi üzerine alınarak darası alınır. Üzerine tencereden 700 gr. puding konularak çikolatanın eriyerek karışması için karıştırılır. (bir yardımcınız varsa eritme işini ona bırakın, çünkü bu arada kalan pudinge yetişmek zorundasınız (:  ) 
  • Bu arada siz boş cam kaseye 700 gr. puding ayrılır.
  • Tencerede 700 gr. kadar puding kalmış olacaktır.  Bunun üzerine kakaoyu katılarak mini bir el çırpıcısı ile pelte olmaması için hızlı çırparak pişirmeye devam edilir.
  • Piştikten sonra kakaolu puding de diğer boş cm kaseye alınır. (Çikolatalı, sade ve kakaolu olmak üzere 3 çeşit pudingimiz olacak elimizde)
  • Çikolatalı pudingden kupların altına 1,5 kepçe konulur. Soğumaya bırakılır. Bu arada diğer pudinglerin üzeri kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.
  • Kuplardaki çikolatalı puding ılınınca üzerine 2'şer kepçe sade puding konulur.
  • Sade pudingde hafif sertleşince üzerine 2 'şer kepçe kakaolu puding ile tamamlanır, soğumaya bırakılır.
  • Servis yaparken aşağıda anlattığım portakal peltesi, file fıstık, çikolatalı fıstık draje, mısır patlakları ile süsleyerek servis yapılır. Ben hepsini kullandım, süslemede istediklerinizi kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Portakal Pelte için
3 bardak portakal suyu
3 bardak su
150 gr. şeker
50 gr. mısır nişastası


Hazırlanışı:
  • 3 bardak portakal suyuna, 3 bardak su katılır. Şeker ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  • Bu arada nişasta 4-5 kaşık portakal suyu ile inceltilir.
  • Portakal suyu kaynamaya başladığında nişasta katılarak kıvam alması için kaynatılır.
  • Kıvam aldıktan sonra ocak kapatılarak kalıplara doldurulur, derin dondurucuya konulur. Servis sırasında kalıptan çıkartılarak kullanılır.
  • Ben bir kısmını portakal dilimi şeklinde kalıplarak doldurdum. Bir kısmını gül şeklinde kalıplara, bir kısmını da çiçek şeklinde kalıplarla dondurdum. 6 adet gül, 4 adet çiçek, 10 adet dilim portakal peltelerim oldu.
Not: Portakal peltesini her çeşit tatlılarınızda kullanabilirsiniz.





11 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

MMM..
miiiss miss..
harika görünüyorlar..
ellerinize sağlık asiye hanım...
bayıldım görsellere..
kucak dolusu sevgiler..
:)

umutluhayat dedi ki...

mımmm enfes görünüoyr.özellikle portakal dilimlerine bayıldım.ellerine sağlık asiyecim.

müjde dedi ki...

Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Hoşgeldin ve eline sağlık Asiye'ciğim..
Sevgiler..

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

elinize sağlık asiye hanım.Portakal lı pelte denemedim nar peltesi denedim.en kısa zamanda yapacağım.
Sevgiyle kalın

anne eli gibi dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık,sevgiler..

seyabb dedi ki...

muhteşem olmuş...

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık adaşım çok güzel görünüyor sevgiler

Nuran dedi ki...

Asiye hanım hoş geldiniz, tarifler ve sunumlar harika ellerinize sağlık, görüşmek üzere sevgiler:)

SEDA dedi ki...

Ellerine sağlık. Özellikle dilim şeklindeki portakallar çok şirin...

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Çok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...