Demiştim sana hatırlarsan:
“Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil,
‘zamanla bırakmamak’tır..”
Şimdi bana, geçen o zamanın
Unutulmaz sancısı kalır
.........
Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim?
Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim...
"Nazım Hikmet RAN"
250 gr.tereyağ
1 yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ortasını dolduracak kadar reçel
Üzerine serpmek için pudra şekeri
- Oda sıcaklığında yumuşak tereyağı, şeker ve yumurtayı iyice özleştirerek karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve unu ilave ederek yoğuralım.
- Hamuru ikiye bölüp dolapta bir süre dinlendirelim
- Hamurun bir parçasını çıkararak yarım cm. kalınlığında açalım ve kurabiye kesme kalıpları ile keselim.
- Diğer yarısınıda aynı şekilde kesip ortasını daha küçük kalıpla keserek çıkaralım.
- Bütün parçalar ile delik parçaların sayısı eşit olsun.
- 170 derece fırına vererek kızarmadan beyaz kalacak şekilde fırından alalım.(yaklaşık 13-14 dk.)
- Soğuduktan sonra bütün kurabiyelerin üzerine ince bir tabaka reçel sürelim.
- Üzerlerine delikli kurabiyeleri yapıştırıp çay süzgeci ile pudra şekeri serpelim.
- Daha sonra deliklerin içine reçel dolduralım.
- Afiyet olsun
9 yorum:
Hımm. Bayıldım. Hemen denemeliyim:)
ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.
Deneyelim bakalım
Kahvemin yanına ahrika olur bu kurabiyeler..
Ellerine sağlık.
Sevgiler canım
Ellerine emeklerine saglik canim cok güzel görünüyor klurabiyeler .Hayirli aksamlar öptüm.
Bu kurabiyelere bayiliyorum nefis olmus Asiyecim ellerine saglik.Canim arkadasim Simdiden yeni yilini kutlarim Ailen ve senin icin Saglikli ,mutlu ,huzurlu yil olmasini dilerim.
SEVGİLER.
çok güzeller maşallah,ellerine sağlık,mutlu seneler
güzelmiş tebrik ederim
Rakı fiyatları
Sabah ezanı kaçta okunuyor
çok şık bir kurabiye,ellerinize sağlık..
Yorum Gönder