22 Aralık 2010 Çarşamba

Aylık Toplantı Yılbaşı Şölenine Dönüştü

 Geçtiğimiz cumartesi Pınar'daydık. Özenle hazırlamış olduğu masada neler yoktu ki. Pınar'cığımın ellerine sağlık. Pınar'ın Cevizli Yoğurtlu Tavuk Salatası(bayıldım.. tarif Pınarın sayfasında ), Pınar'ın Yufkalı Böreği, Pınar'ın annesinin turşusu, hele hele Pınar'ın Renkli Mevsim Salatası görülmeye değer yemede yanında yat sözünü hatırlatıyordu. Bitmedi daha devamı var :) Pınar'ın krep tatlısı, Pınar'ın kedidili tatlısı akıllara zarar :)

Her ne kadar aylık buluşma adı altında toplanılsa da, toplantı yılbaşına yakın olduğu için tam bir yılbaşı şölenine dönüştü. Daha bitmedi masada neler vardı neler... Hülya'nın böreği, o nasıl birşeydi allahım, Hülya'cım yanlış yazmak istemiyorum adını ve tarifini rica edeyim lütfen :)) Betül'ün Mercimek Köftesi, Sibel'in Elmalı Pastası ve benim yeni yıl kurabiye evim :)
kurabiye ev hariç hepsinin tadına baktık, üstelik ben hiç yapmadığım birşey yaptım öyle lezizdiler ki 2 tabak  yedim :) Kurabiye evi ise parçalamaya kıyamadık o sebepten yenmedi. Bu durumda Pınar "Yaşasın annem evi görecek" nidalarıyla seviniyordu. :)

Pınar'ın çam ağacıda yerini almış altında hediyelerin gelmesini bekliyordu :) Kişiler geldikçe hediyeler yerini aldı. Ve toplantı sonunda çekiliş yapılarak hediyeler sahibini buldu :)
Hülya'nın el yapımı süper güzel kasesi bana çıktı :)

Pınar için yaptığım kurabiye ev beni çok neşelendirdi. Evin inşaası tamamlandıkça, "ayy çok güzel oluyor" diye çığlıklar atan bir tip olarak mutfakta yerimi almıştım :)
Evin üzerine özenle kar yağdırıldı. Kurabiye evin yapımı tam 15 saat sürdü. Umutlarım tükenmeye başladığı anda imdadıma oğlum yetişti :) ve hemen bahçe hazırlığına girişerek bahçeyi yaptı tamamladı ve beni tekrar hayata döndürdü :)
Bahçe çitlerini, kardan adam ve çam ağacımızı da oğlum bahçeye iliştirdikten sonra benim çığlıklarım tekrar mutfakta duyulmaya başladı :)) ayyy çok güzellll olduuuuuuu :)
Ve en sonunda oğlum bahçeye de kar yağdırdıktan sonra evimizi, sabah Pınar'a gitmeyi beklesin diye köşesine kaldırdık.

Toplantının finalinde Pınar'ın Çikolatalı Ceehesecake'i vardı. Fakat çok üzgünüm ki makinam hainlik etti ceesecake fotoğrafını bulanık çekmiş. Pınar'cım sen çekmedin mi senden alsam :) Söylemeliyim ki Çikolatalı Ceehesecake güne damgasını vurdu. Benim diyen pastanelerin cheesecake'ine taş çıkarır tarzdaydı. Tadı hala damağımda. Dün Pınar'ın cheesecake tarifini denedim fakat Pınar'ınki gibi olmadı :) Denedim derken anlatmadan geçmeyeyim, cheesecake'i fırına verdim aynı zamanda radyo on dinliyorum :) Bulaşık makinasını boşaltmaya başladığım anda DJ " Bizi ilk arayana athena güzellik salonundan cilt bakım hediye veriyoruz, Güzelliğine düşkün bayanlar ilk arayan siz olun kazanın" diye bir anons yaptı. Ben hemen aradım ve ilk arayan olmuşum :) DJ ile radyo yayını sırasında canlı konuşma yaptık, fırında cheesecake var dedim. Fırındaki cheesecake Pınar'ın cheesecake'i idi :)

Ve size buradan sadece menüyü verebildim, muhabbet bizde kaldı. Yemek bahane sohbet şanane misali Hülya'nın, Sibel'in, Betül'ün, Pınar'ın muhabbetlerine doyum olmuyor. Sizleri seviyorum arkadaşlarım.
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN 

6 yorum:

annelili dedi ki...

Çok imrendim ben bu masaya. Ev harika gözüküyor...

Unknown dedi ki...

Kurabiye Ev'e bayıldım Asiye'cim, muhteşem olmuş ellerine sağlık. Masa da süper görünüyor. Pınar'ın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.
Sizlerin de yeni yılınız kutlu olsun..

Adsız dedi ki...

Çook güzel anlatmışsın Asiye'ciğim,kurabiye ev gerçekten harika olmuştu..
Sevgiler
Hülya

dokuzuncubulut dedi ki...

En güzel hediye size çıkmış:)) El yapımı kaseye bayıldım doğrusu...
masa ise tek kelime ile muhteşem. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık olsun.
Sevgiler.

Betül İnce dedi ki...

Amaan harika ben de oradaydım, ne güzel anlatmışsın. Sana da mutlu bir yıl diliyorum, Asiye'ciğim sevdiklerinle beraber.

daimamutfak dedi ki...

Asiye hanım iyi yıllar dilerim..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...