Graten anlamı: (İngilizce de Gratın)
Pişirilmiş olan yemeğin üzerine beşamel sos dökerek parmesan, kaşar,dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyip üzeri kızarana kadar fırınlamak.
Pişirilmiş olan yemeğin üzerine beşamel sos dökerek parmesan, kaşar,dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyip üzeri kızarana kadar fırınlamak.
Malzemeler:
Büyüklüğüne göre 1 yada 2 adet karnbahar
Mısır
Tuz, pul biber
Zeytin yağı
4-5 kaşık un
Yarım kilo süt
1-2 avuç hindistan cevizi
1 yumurta
Tuz
250 gr. kadar kaşar peyniri rendesi (Göz kararı yaptım, ölçmedim fakat arzuya göre azaltıp çoğaltılabilir)
Hazırlanışı:
- Karnıbaharlar iri çiçeklere ayırılıp az su ile haşlanır.
- Haşlanmış olan karnıbaharlar fırın tepsisine serilir, üzerine haşlanmış mısır, tuz ve çok az pul biber serpilir.
- Beşamel sosu hazırlamak için ayrı bir tencereye yağ alınarak un kavrulur. (Teflon tencere kullanmayın karıştırma sırasında çizebilirsiniz :) )
- Bir çırpıcı ile hızlı karıştırılarak süt ilave edilir.
- Sos pürüzsüz bir hal alıp kıvam aldıktan sonra (çok katı olmamalı) üzerine hindistan cevizi ilave edilir ve ocaktan alınır.
- Beşamel sos ılındıktan sonra üzerine 1 yumurta kırarak iyice yedirilir. Tuz serpilir.
- Kaşar peynirinin yarısı da sosa ilave edilir ve karıştırılır.
- Beşamel sos karışımı ile karnıbaharların üzeri tamamen kaplanır.
- En üstüne kalan kaşar peyniri rendesi kapatılarak fırında kızartılır.
- Et yemeklerinin yanına mükemmel bir lezzettir afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder