23 Kasım 2010 Salı

KARNIBAHAR GRATEN

Graten anlamı: (İngilizce de Gratın)
Pişirilmiş olan yemeğin üzerine beşamel sos dökerek parmesan, kaşar,dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyip üzeri kızarana kadar fırınlamak.

Malzemeler:
Büyüklüğüne göre 1 yada 2 adet karnbahar
Mısır
Tuz, pul biber
Zeytin yağı
4-5 kaşık un
Yarım kilo süt
1-2 avuç hindistan cevizi
1 yumurta
Tuz
250 gr. kadar kaşar peyniri rendesi (Göz kararı yaptım, ölçmedim fakat arzuya göre azaltıp çoğaltılabilir)

Hazırlanışı:

  • Karnıbaharlar iri çiçeklere ayırılıp az su ile haşlanır.
  • Haşlanmış olan karnıbaharlar fırın tepsisine serilir, üzerine haşlanmış mısır, tuz ve çok az pul biber serpilir.
  • Beşamel sosu hazırlamak için ayrı bir tencereye yağ alınarak un kavrulur. (Teflon tencere kullanmayın karıştırma sırasında çizebilirsiniz :) )
  • Bir çırpıcı ile hızlı karıştırılarak süt ilave edilir.
  • Sos pürüzsüz bir hal alıp kıvam aldıktan sonra (çok katı olmamalı) üzerine hindistan cevizi ilave edilir ve ocaktan alınır.
  • Beşamel sos ılındıktan sonra üzerine 1 yumurta kırarak iyice yedirilir. Tuz serpilir.
  • Kaşar peynirinin yarısı da sosa ilave edilir ve karıştırılır.
  • Beşamel sos karışımı ile karnıbaharların üzeri tamamen kaplanır.
  • En üstüne kalan kaşar peyniri rendesi kapatılarak fırında kızartılır.
  • Et yemeklerinin yanına mükemmel bir lezzettir afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu