31 Mart 2010 Çarşamba

FINDIK KROKANLI İRMİK HELVASI

Gözümü en korkutan tatlılardan biriydi irmik helvası. Belki de yaparken başında hep usta aşçıların olduğunu görmemden ve hep onların elinden yemiş olmamdan kaynaklanıyordur kimbilir. Mengen aşçılar diyarı, sağım solum, önüm arkam, akrabalarım hep aşçı. Hepside Türkiye'de hatta yurt dışında ünlü otellerde çalışan kişiler. Bayramlarda, düğünlerde, ölümlerde kadınlar girmez bizim orada mutfağa. Aşçılarımız vardır koşup gelen. Onların eline su dökmek, onlar ile birlikte olabilmek hep onur vermiştir bana.

Kraliçe Elizabeth'ten George Bush'a birçok ünlünün aşçılığını yapan, birçok kitaba imzasını atan Necip Ertürk ile birlikte olmaktan da onur duydum. İrmik helvasını teyzemin eşi eniştemden çok kez yemişimdir. Muhteşem yapardı. Nur içinde yat eniştecim. O kadar açşının içindeyken yapmaktan ziyade yemekle meşgul oluyor insan. Dayım'da mükemmel yapar. Tarifi geçtiğimiz yaz dayımdan almıştım. Ama yinede onların elinden yemek bir farklı lezzet, bu sebepten hep çekinmişimdir, korkutmuştur irmik helvası beni.



Tarif onlardan olsada biliyorum ki asla onların elinden çıkan lezzet gibi olamaz. Tüm Mengen'li aşçılarımızı saygıyla selamlıyorum.
Aceleye geldi tarif kağıdımı aradım, şu an bulamadım. Bulduğum anda tarifi yazacağım hemen :(

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım irmik helvasına bayılırım ha
rika olmuş kocaman öpüyorum...

nanekokusu dedi ki...

iyi akşamlar asiyecim,
bu kadar aşıçısı olan bir evde büyüyünce mutlaka kendiside aynı olur yaptığın helvada öyle olmuştur ben bu tabağı alıp bir tadına bakmam lazım ellerine sağlık canım iyi hafta sonları kocaman öpüyorum kendine iiy bak.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok severim...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...