7 Haziran 2009 Pazar

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Yazılarımı ve fotoğraflarımı günü gününe koymazsam öylece kalıyor. Makina boşaltılırken hemen yayınlayım ki unutulmasın dedim.

Bugünlerde tam bir alışveriş manyağı oldum. Eskilerden çok çabuk bıkıyor, yeni değişiklikler arıyorum. Tipik bir yay olduğum için galiba :)) Evelki gün aldığım "touch me" tabaklarım ile balkonda mütevazi bir kahvaltı hazırladım ve güne oğlum ile birlikte çok güzel bir kahvaltı ile başladık. Güzel diyorum çünkü espri dolu bir kahvaltıydı :) Oğlum "hımm anlıyorum, tabakları kullanmak için hazırladın" diyerek başladı :) Görselliğe ne kadar önem veriyor da olsam paylaşılan kişiler sevdiklerin olunca ayrı bir keyif oluyor. Tüm sevdiklerimle... Çocuklarım olsun, arkadaşlarım olsun, çocuklarımın arkadaşları olsun hepsi ayrı bir keyif. Dönem dönem mutfaktan soğuma anlarım oluyor, son bir kaç aydır böyle bir soğukluk yaşamıştım. Yeni alışverişler tekrar mutfağıma yaklaştırdı galiba beni :))


Kahvaltıdan sonra dün ayırtmış olduğum Seyran Bağları bake shop dan kurabiye harf baskı kopat setimi almaya gittim. Çocuklar gibi şenim, baskı kopatıma kavuştum :) O kadar sabırsızdım ki, eve dönerken otobüste harfleri kopararak hazırladım. Alttaki pembe amerikan servis ise yine yeni aldıklarım içinde, şeker hamur şekillendirme yapmak için. En kısa zamanda kullanacağım. son 3 gün :)


Akşam çok geç döndüğüm için acele yemek yapmak zorunda kaldım. Fena da olmadı. Yoğurt, yağ, salça, tuz, ısırgan otu, pul biber, kekik karışımına tavuk göğüsleri marine edip acilen teflon tavaya attım. O pişene kadar arpa şehriye pilavı hazırlanmıştı. Pilavın kıvamı da tam istediğim gibi oldu.


Malzemeler:
2 bardak arpa şehriye
Bir miktar sızma zeytinyağı
Tuz
Tavuk suyu
3 bardak ılınmış su
Hazırlanışı:
  • Yağı tencereye akıp şehriyeleri kattım, hafif kavurdum. (Fotoğraf yanıltmasın, şehriyelerin tümünü kattım, birazı kızardı)
  • suyunu ilave edip, tuz, tavuk suyunu da katıp önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirdim.
  • 5-10 dk demlendirip servis yaptım.

Günü balkonda fondü ile kapadık. Tam hazırlamıştım ki kızım aradı. Kızım 1 Eylül doğumlu olduğu için okullar kapalı oluyor ve hiç bir zaman arkadaşları ile kutlayamıyordu. Okullar kapanmak üzere, arkadaşları kızıma erken sürpriz doğum günü hazırlamışlar. Çok şaşırmış çok mutlu olmuş, canım benim. Balkonda fondü yaparken telefonla yakaladı bizi, hadi gel fondü ye dedim. Ne güzel olurdu ah keşke, bu sürprizden sonra fondü de iyi gidermiş :) 5 gün kaldı okullar kapanıyor ve kızım geliyor.
Haydi buyrun fondü'ye

Fotoğraf biraz karanlık çıkmış. İki arada bir derede o kadar çabuk çekmek zorunda kaldım ki fotoğrafı, ben kzımla konuşurken bir baktım ki fotoğraf alamadan gidiyor.
GÜN EKSİLMESİN PENCERENİZDEN

6 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım benim günün aydın olsun ALLAH kızına kavuştursun yazın bolbol hasret giderin doğum gününü bende erken kutlayayım hayırlı yaşlar sağlık, mutluluk dolu günler sizlerle olsun
tabaklarını iyi günlerde kullan değişiklik iyi geliyor tabaktakiler iştah açıcı helede pilav sabah olduğu halde çok nefis görünüyor canısı çok öpüyor um hayırlı mutlu pazarlar canım

Dilek Mutfakta dedi ki...

Asiyecim öncelikle Allah kavuştursun diyeyim ve hemen kahvaltı masana oturayım tabakların çok cici iyi günlerde kullan bazen yeni bir bardak yada tabak bile insanı sevindirmeye yetiyor işte, önemli olan sevdiklerinle beraber olmak aslında...

müjde dedi ki...

Nefis görünüyorlar,ellerine sağlık.
Şimdiden gözün aydın bu arada.Mutlu haftalar...

özgülün tarifleri dedi ki...

Asiyecigim kahvalti sofran guzel hazirlanmis tabaklarin cok cici gule gule kullan canim.

yeni birsey almak kucukte olsa mutlulugu anlatilmaz,
biz bayanlarda boyle sanirim:)

yavruna allah kavustursun canim
opuyor sevgilerimi birakiyorum.

SOFRAM dedi ki...

Asiye'ciğim allah kavuştursun, az kalmış neyse ki özlemlerin bitmesine...
Canım aldıklarını, sağlıkla sevdiklerinle güzel günlerde kullan, daha nice keyifli kahvaltılar canım.
Pilav da çok güzel görünüyor, ben de çok severim şehriye pilavını, ellerine sağlık güzelim.
Güzel günler diliyor öpüyorum canım...

Hülya dedi ki...

Arpa şehriye pilavı bana üniversite yıllarını hatırlatır okulun yemekhanesinde çıkardı.
Çok da güzel olurdu eminim senin pilav da aynı lezzettedir.
Sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...