1 Mart 2009 Pazar

TEK KİŞİLİK VİŞNELİ KAFES TART




Malzemeler:
200 gr. oda sıcaklığında yumuşak margarin
(ben bunda tereyağ kullandım)
150 gr.şeker
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz fındık(tepeleme)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Meyve sos


Hazırlanışı:


  • Mevsiminde hazırlayıp derindondurucuya kaldırdığım vişne püresini tavaya aldım.
  • Ben sos da şeker kullanmadım. Özellikle tart da meyvenin ekşiliğini hissetmeyim.
  • 2 kaşık buğday nişastası katarak kıvam aldırdım ve soğumaya bıraktım.



  • Tart hamuru için çok yumuşak yağ ve şeker iyice çırpılır.
  • Yumurta sarısı katılarak çırpma işlemine devam edilir.
  • Fındık tozu, tarçın ve kabartma tozu katılarak çırpmaya devam edilir.
  • Yumuşak bir hamur olana kadar un katılarak karıştırılır.
  • Tart kalıpları yağlanır. (çok güzel yağlamama rağmen piştiğinde kalıplara yapışmıştı, çok zor çıkarttım) Yapışmaması için önerileri bekliyorum :)
  • Hamurun 1/4 i ayrılır, yuvarlanarak merdane ile 3-4 mm. kalınlığında açılır ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Kalan hamur bezelere ayrılarak tek kişilik tart kalıplarına bastırarak, ortası çukur olacak şekilde kaplanır. Bu ölçüden 10 adet tart çıktı.
  • Hamurla kaplanmış kalıplar buzdolabına dinlenmeye bırakılır

  • Kalıpta dinlenmiş hamurun üzerine soğumuş olan vişne sos dökülür.
  • Dolaptaki 1/4 i ayrılıp açılmış hamur alınır. 1 cm. şeritler kesilir.

  • Kesilen şeritler, vişne sosun üzerine kafes şeklinde kaplanır.

  • 170 derece fırında pişirilir.

    • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
    • Afiyet olsun

    9 yorum:

    MUTFAKISTAN dedi ki...

    super olmus canim
    eline saglik

    Adsız dedi ki...

    Ellerine sağlık süper olmuş...
    Görüntü harika kilo sorun olmasa birde ah ahh... :))
    Ayrıca etkinliğime beklerim.

    37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    http://selmahlc.blogcu.com/

    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
    http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
    C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
    ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
    EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    Adsız dedi ki...

    Nefis göünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.

    Feyza Fidan dedi ki...

    Asiye'cim muhteşem olmuş tartlar,ellerine sağlık.
    Portakal reçelini yaparken portakalın büyüklüğüne göre 6 yada 8 eşit dilime bölebilirsin. Rulo niye olmadı diye düşündüm, acaba portakallar tam yumuşamadı mı ? Kürdanı tam uçtan değilde biraz geriden takarsan sanırım portakaldan kurtulup açılmaz. İnşallah bu bilgiler işine yarar.
    Sevgiler..

    bahar dedi ki...

    tartlar çok hoş görünüyor. sadece vişne değil daha pek çok şekildede kullanılabilinir. elinize sağlık. sevgilerimle.

    Doyumluk.... dedi ki...

    Tartlar nefis görünüyor.eline sağlık...

    Unknown dedi ki...

    HARİKA GÖRÜNÜYORLAR ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK...

    MMO dedi ki...

    Asiyeciğimmmm
    Vişneli tartlar enfes olmuş!!! Harika görünüyor. :)
    Bu arada ben de senin kadınlar gününü kutluyorum canım.. :)

    Adsız dedi ki...

    Kaliplarin icine kagit kalip koy

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...